Pembaca Setia...

Rabu, 26 Februari 2014

SENARAI KEDAI PEMBEKAL PERALATAN BEKAM/PERUBATAN ALTERNATIF
 1) MAGIC BOO
Section 7 Commercial Centre  Shah Alam (Sebelah FED HWAY exit Padang Jawa dan berhampiran I-City)

2) VEE MAN BEAUTY
11, Jalan SS 13/3F, Subang Jaya Light Industrial Estate, 47500, Subang Jaya, Selangor, 47620

Bagi jurubekam/tukang urut/pengamal homoepathy yang ingin mencari peralatan bekam,peralatan urut,katil bekam,UV-sterilizer,akupuntur,mandi wap dan 1001 barang lagi,saya syorkan anda berkunjung di kedai yang saya senaraikan diatas.

Selasa, 25 Februari 2014

KEBERSIHAN AMAT PENTING DALAM KERJA BEKAM SUNNAH


-Jurubekam wajib guna sarung tangan getah.
-Pastikan lokasi rawatan bekam dalam keadaan tertutup seperti sediakan bilik dan sebagainya.
-Jurubekam perlu sediakan Dettol Handsoap dan UV Sterilizer untuk proses steril cawan bekam dan pen bekam.
-UV Sterilizer boleh didapati di kedai MagicBoo section 7 Commercial Centre Shah Alam dengan harga RM200.
-Kawasan badan yang telah dibekam perlu sapu antiseptik seperti alcohol swab bagi proses nyahkuman dipermukaan kulit untuk mengelakkan gatal-gatal selepas bekam.
-Tisu yang digunakan selepas mengelap darah bekam perlu dikumpulkan dalam palstik dan ditanam bagi kaedah melupuskannya.

Isnin, 24 Februari 2014

KESAN LEBAM SELEPAS BEKAMJika anda melihat kesan lebam selepas berbekam pada kawasan titik bekam,perhatikan warnanya...jika merah petanda badan banyak angin dan jika warnanya sedikit gelap petanda badan anda mengandungi toksid/toksin yang agak tinggi.Selalu bagi pelanggan yang berbadan besar dan pertama kali

Sabtu, 22 Februari 2014

PANTANG LARANG PESAKIT SANTAU


-Makanan yang pedas
-Makanan yang ada unsur cuka
-Segala jenis air limau
-Rebung
-Keladi
-Nenas

Pesakit perlu berpantang makanan/minuman diatas selama 3 bulan,pesakit juga disyorkan minum 2 sudu madu setiap pagi dalam keadaan perut kosong bagi memulihkan luka-luka dalaman akibat serangan santau.

Khamis, 20 Februari 2014

BERBEKAM MERAWAT MASALAH BADAN KURUSBagi mereka yang bermasalah badan kurus walaupun makan tetap macam biasa,saya syor anda berbekam seminggu sekali dibahagian dada dan ulu hati serta bahagian belakang badan bagi menstabilkan kerja organ hati dan memperbaiki sistem penyerapan zat ketika pencernaan.

Selain itu pesakit disyorkan makan sebiji kapsul habatus sawda sebiji pagi dan petang bagi memaksimumkan kesembuhan penyakit.

"Sesungguhnya Al- Habbatus Sauda boleh menyembuh segala penyakit kecuali Al-Sam. Aku bertanya apakah Al-Sam itu?  Baginda menjawab " Al-Sam itu ialah maut". (Riwayat Bukhari)

 Nabi Muhammad SAW pernah bersabda: "Barangsiapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT" (Riwayat Ahmad dan Tabrani dari Samurah R.A)

WANITA MUDAH DISIHIR MELALUI FBTerdapat beberapa cara yang dilakukan oleh lelaki untuk menyihir wanita dengan sihir pengasih antaranya:

1. Dengan menggunakan minyak pengasih

Minyak pengasih akan dicolekkan pada anggota badan, atau menyalami wanita tersebut. (tangan telah dioleskan dengan minyak pengasih.)

2. Menggunakan barang - barang milik wanita

Barang milik wanita yang diingini seperti sapu tangan, baju dsb diambil dan dibacakan mantera pengasih atau dipuja hingga wanita itu tergila - gila kepadanya.

3. Menggunakan mantera pengasih

Mewiridkan mantera pengasih yang disisipkan nama wanita yang diinginkan.

4. Menggunakan barang pengasih.

Barang pengasih akan diletakkan di tempat yang sering dilalui oleh mangsa, apabila mangsa memijak atau melangkahi barang pengasih, maka tercapailah kehendak penyihir.

5. Menggunakan gambar

Cara ini sering dilakukan. Facebook memudahkan penyihir memilih mana-mana wanita yang diingini tanpa batas.(terutamanya yang tidak menutup aurat) Gambar tersebut akan dibacakan mantera pengasih atau dipuja. (Terdapat cara yang sangat mudah untuk menyihir wanita melalui gambar namun tidak dinyatakan di sini kerana bimbang akan disalahgunakan).

Selain itu, wanita yang mendedahkan gambar di facebook juga mendapat risiko yang tinggi untuk terkena penyakit ain dan seterusnya mengundang kepada pelbagai penyakit rohani dan fizikal yang kronik.

Oleh sebab itu wahai saudariku, janganlah tayangkan gambarmu di facebook, sungguh itu sangat berbahaya buatmu. Untaian rasa ini dicoretkan setelah kebimbangan yang amat sangat mengenai fenomena para wanita menayangkan gambar di facebook dengan pelbagai aksi . Hati ini begitu tersentuh apabila ada wanita yang hampir gila akibat dikenakan sihir pengasih. Berdasarkan pengalaman merawat, kini facebook dijadikan medium yang berkesan untuk memusnahkan kehidupan para wanita.

Wallahu alam.

Muslimah solehah tak akan bergedik depan kamera atau jiwang dalam muka buku. Dia hanya manja dan ceria bersama keluarga tetapi menjaga maruah dan memiliki haibah di hadapan manusia. Kalau dia berjalan mata-mata lelaki malu memandangnya, gadis-gadis hormat padanya dan kaum ibu berbangga jika ada anak sepertinya. Wanita solehah amat berahsia, kisah peribadinya bukan untuk tatapan semua manusia !

Demi Allah! Beruntunglah wanita yang dapat menjadi bidadari dunia dan bidadari akhirat. Dia menjaga dirinya daripada dilihat dan dia tidak dapat disentuh oleh tangan yang jahat. Ianya bak permata yang mahal dan hanya boleh diperolehi melalui jalan yang halal.

Rabu, 19 Februari 2014

KHASIAT RAWATAN AURA SERI


-Meringankan masalah jodoh
-Menghilangkan wajah kusam
-Menaikkan seri wajah
-Membangkitkan aura positif diri
-Menyegarkan/meringankan badan
-Menghilangkan kelesuan
-Merawat 1001 masalah gangguan jin

Pelanggan yang berminat dengan rawatan ini sila bawa 9 kuntum bunga rose dan 9 biji limau nipis untuk sesi terapi ruqyah aura seri,mahar rawatan RM50 sahaja.

Khamis, 13 Februari 2014

CARILAH KOS BEKAM YANG BERPATUTAN..


Dalam 5 tahun kebelakangan ini ramai sungguh kaum hawa yang minat berbekam dan tak kurang juga menceburi dunia jurubekam.

Kaum hawa jika mereka pergi berbekam,selalunya mereka agak konsisten berbanding kaum lelaki,syabas diucapkan.

Ada juga jurubekam yang mengenakan caj yang berpatutan dan tak kurang juga yang mengambil kesempatan..

Caj bekam kami tetap termurah dipasaran iaitu RM5/cup..Jom berbekam sebarkan sunnah..

Kaum wanita yang ingin berbekam boleh SMS Cik Maz 014-541 1150 yer..

Rabu, 12 Februari 2014

JURUBEKAM PERLU TAHU ILMU BERKAITAN HERBA SUNNAH


Bagi memaksimumkan kesan rawatan bekam pada pesakit,jurubekam juga perlu tahu beberapa kegunaan herba sunnah seperti madu,minyak zaitun dara,kurma ajwa,cuka epal dan habbatus sawda.

Sebagai contoh jika pesakit mengalami masalah saraf,jurubekam syorkan mengambil pemakanan habatus sawda,jika pesakit mengalami masalah imun yang merosot dan kerap mendapat penyakit,jurubekam akan syorkan pemakanan madu dan jika pesakit mengalami masalah kerosakan organ dalaman jurubekam pula syorkan pemakanan minyak zaitun dara.

Kesimpulannya ilmu bekam dan herba sunnah saling lengkap melengkapi dalam merawat 1001 penyakit klinikal serta penyakit berkaitan gangguan jin.

Sabtu, 8 Februari 2014

BUANG JERAWAT DENGAN BERBEKAM


Bagi mereka yang menghadapi masalah jerawat yang liat untuk sembuh,saya syor anda berbekam dikawasan muka dan tengkuk seminggu sekali,insyaAllah dalam masa 3x sesi bekam masalah jerawat anda selesai 80%.

Khamis, 6 Februari 2014

LAGI KERAP BERBEKAM LAGI SUSAH KITA KENA PENYAKIT


Bagi mereka yang istiqomah berbekam sebulan sekali,insyaAllah badan mereka sukar dhinggapi sebarang penyakit kerana sistem imun dalam sistem badan mereka sentiasa dalam keadaan maksimum akibat pengeluaran SEL T LIMFOSIT yang banyak ketika tusukan jarum bekam menembusi eperdemis kulit.

Isnin, 3 Februari 2014

KHASIAT BEKAM OVERHAUL


Bekam overhaul meliputi 20 titik bekam dan caj rawatan hanya RM100 sahaja,ia meliputi titik kawasan tengkuk,titik hayat di kawasan belakang badan,titik belakang peha dan labu betis.

Khasiat bekam overhaul ialah..

-Membuang toksid/toksin/uric acid dari sistem darah secara maksimum.
-Membuang angin badan secara maksimum.
-Menyembuhkan kebas-kebas betis dan peha.
-Menjaga organ dalaman seperti buah pinggang,jantung,hati dan pankreas.
-Mengurangkan stress pada otot tengkuk dan bahu.
-Mencerahkan mata serta menyembuhkan migrain.
-Mencegah penyakit gout.

Nabi Muhammad SAW pernah bersabda: "Barangsiapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT" (Riwayat Ahmad dan Tabrani dari Samurah R.A)