Pembaca Setia...

Ahad, 30 November 2008


PETUA MENGASAH ZAKAR UNTUK MELAMBATKAN PANCUTAN MANI

1) Guna ibu jari tangan kiri dan letakkan pada lelangit lalu sapu air liur lelangit tadi pada tapak sebelah kanan.

2)Baca "YA JABBAR" 33X dan tiup pada tapak tangan kanan tadi.

3)Tangan kiri genggam erat zakar dan asah 10min belakang kepala zakar menggunakan tapak tangan kanan.

4) Amalkan setiap hari,insyaAllah anda akan tidak mengalami pancutan awal atau ejakulasi pramatang lagi.KHASIAT ASMA UL HUSNA1) "Ya Lathiif" Dengan memperbanyakkan zikir ini mengikut kemampuan, InsyaAllah bagi para peniaga, ikhtiar ini akan menjadikan barangan jualannya menjadi laris & maju.

2) "Ya Fattah" dizikir sebanyak 71x sesudah selesai solat subuh, InsyAllah hati kita akan dibuka oleh Allah, sehingga mudah menerima sebarang nasihat agama.

3) "Ya Razzaq" dizikir mengikut kemampuan sesudah solat fardhu khususnya solat subuh, Insya Allah akan dipermudahkan rezeki yang halal & membawa berkat. Rezeki akan datang tanpa diduga,tetapi perlulah dilakukan dengan ikhtiar yang zahir.

4)"Ya Allah" apabila dizikirkan 500x setiap malam, lebih-lebih lagi selepas solat tahajjud atau solat sunat 2 rakaat,ia mempunyai pengaruh yang besar di dalam mencapai segala yang dihajati.

5)"Ya Baarii'" sekiranya kita berada didalam kesukaran atau sedang sakit, dibaca sebanyak 100x selama 7 hari berturut-turut, InsyaAllah kita akan terlepas dari kesukaran & sembuh dari penyakit tersebut.

6)"Ya Qayyuum" Telah berkata Imam Ghazali bahawa barangsiapa yang ingin memperolehi harta yang banyak lagi berkat, ingin dikasihi oleh setiap manusia, ingin berwibawa, ditakuti musuh & ingin menjadi insan yang terhormat, maka berzikirlah dgn "Ya Hayyu Ya Qayyuum" sebanyak 1,000x setiap malam atau siang hari. Hendaklah melakukannya secara berterusan, InsyaAllah akan tercapai segala hajat.

7)"Ya Hayyu" Untuk mencapai kekuatan mental/batiniah didalam menjalani kehidupan, perbanyakkanlah zikir ini.

8)"Ya Rahim" apabila dizikirkan sebanyak 100x setiap hari, InsyaAllah kita akan mempunyai daya penarik yang besar sekali hingga manusia merasa cinta & kasih serta sayang terhadap kita.

9) "Ya Rahman" apabila dizikirkan sesudah solat 5 waktu sebanyak 500x, maka hati kita akan menjadi terang, tenang & serta sifat-sifat pelupa & gugup akan hilang dengan izin Allah.

10)"Ya Wahhaab" dizikir sebanyak 100x sesudah solat fardhu, barang siapa yang selalu didalam kesempitan, Insya Allah segala kesulitan atau kesempitan dalam soal apa pun akan hilang.

Sabtu, 29 November 2008


10 KHASIAT URUT BATIN


1) Melancarkan seluruh saluran darah urat zakar dan sekitarnya.

2) Membuang angin sekitar urat dan pembuluh darah disekitar kawasan zakar.

3) Menambahkan penghasilan sperma lelaki.

4) Meningkatkan tahap kesuburan lelaki.

5) Kos penjagaan kesihatan batin yang murah.

6) Menambahkan tahap kekerasan pada anggota zakar.

7) Melambatkan pancutan air mani semasa berjimak.

8) Jika kerap berurut,saiz zakar akan kembang dan mantap sedikit dari biasa.

9) Dapat menghindari masalah penyakit lemah syahwat dan mati pucuk dimasa-masa akan datang.

10) Meningkatkan kenikmatan dan sensasi semasa berjimak.AYAT PENAWAR SIHIR PERCINTAAN,SIHIR GUNA-GUNA DAN SIHIR PEMISAH

1) Bagi suami isteri yang menghadapi masalah apabila pasangannya bermain kayu tiga atau disyaki terkena ilmu guna-guna,sila amalkan fatehah 1x dan al baqarah 102 7x tiap-tiap lepas solat lalu berdoa "Ya Allah Yang Maha Mengasihani,sembuhkanlah suami/iteriku kembali kepada keadaan seperti biasa".

2) Lakukan amalan tadi secara istiqomah sehingga masalah rumahtangga kembali reda.

3) Segera berjumpa perawat islam yang berdekatan untuk menjalani terapi ruqyah syar`iyah.


DOA SEBELUM MENAIKI KENDERAAN

Amalkan ayat diatas 3x sebelum menaiki apa-apa kenderaan,insyaAllah anda akan terhindar dari sebarang mudarat,kemalangan atau kecelakaan yang tak diingini...

SENAMAN HARIMAU UNTUK KUAT BATIN


Lakukan senaman diatas selama 10min pada waktu pagi selepas bangun tidur,insyaAllah tenaga batin anda akan mantap dan kuat berjimak.TIP UNTUK MEMUTIHKAN KULIT MUKA

Sediakan sebiji telur ayam biasa dan sebiji limau nipis.Telur dipecahkan dalam mangkuk dan ambil yang kuning sahaja dan perahkan sebiji limau nipis.Kacau kuning telur dan perahan limau hingga sebati lalu sapukan rata-rata dimuka sebelum tidur pada waktu malam.Keesokan paginya baru cuci muka bersih-bersih dengan air biasa.Lakukan proses ini 7 hari berturut-turut,insyaAllah anda akan lihat hasilnya..

Jumaat, 28 November 2008

video

video

MERAWAT 2 PESAKIT GANGGUAN JIN

Malam tadi saya,ilmi,lebai,pn admin dan pu3 merawat 2 pesakit wanita lagi di pusat rawatan TAQ klang.Pesakit pertama adalah seorang surirumah dari klang dan pesakit kedua adalah pelajar UITM shah alam.Kisah surirumah ini ialah beliau selalu sakit dada dan bahu serta sering rasa ketakutan bila dirumahnya pada sebelah pagi.Surirumah nie memang selalu berubat di merata tempat dan masih belum menampakkan kesembuhan.Kami seperti biasa membacakan ayat ruqyah syar`iyah dan surirumah ini kerasukan selepas tamat bacaan qursy.Maka lebai cuba berdialog dengan jin didalam tubuh pesakit,dan jin mengatakan berulang kali "aku sangat sakit hati pada dia !!!" Setelah 15min kami berdialog dengan jin tadi lalu jin bersetuju bersumpah dengan nama Allah dan setuju keluar dari badan pesakit.Selanjutnya,kisah pelajar uitm ini pula,bila kami selesai membacakan ayat ruqyah syar`iyah,pelajar ini kerasukan dan jinnya masih sombong dan tidak mahu langsung berdialog dengan kami.Kami menyeksa jin ini dengan ayat ayat quran serta teknik picit dan tepuk,lalu kami tamatkan rawatan.Pelajar itu dinasihati supaya menggandakan amalan pendinding diri serta kerap melakukan mandian ais dan limau nipis.

Khamis, 27 November 2008KAEDAH PULANG SIHIR 7 BIJI BATU

Jika anda mengalami sihir yang berulang-ulang dan tiada penghabisan,anda boleh mengamalkan ilmu ini dengan niat memberi pengajaran supaya penyihir/tukang upah insaf dan berhenti dari melakukan kerja-kerja kutuk mereka itu.
Kaedahnya adalah anda perlu melakukan solat sunat taubat 2 rakaat terlebih dahulu kemudian solat sunat hajat 2 rakaat pada waktu tengah malam dan sediakan 7biji batu kerikil.

Baca surah yasin hingga terjumpa perkataan MUBIN yang pertama,berdoa "minta dipulangkan sihir kepada penyihir",letakkan sebiji batu dihadapan anda sambil membayangkan wajah sipenyihir,kemudian ulang lagi dari awal membaca surah yasin hingga jumpa perkataan MUBIN kedua,berdoa macam tadi dan letakkan batu macam biasa dan ulang semula membaca dari awal yasin,lakukan semua langkah tadi hingga jumpa perkataan MUBIN yang ketujuh lalu berdoa lagi "minta dipulangkan sihir kepada penyihir dengan niat untuk memberi pengajaran" maka genaplah 7biji batu yang telah anda susun tadi, kemudian teruskan membaca baki surah yasin tadi hingga selesai.

Akhir sekali goreng batu tadi 30 min atas kuali tanpa minyak,dengan izin Allah,si penyihir dan tukang upah akan kepanasan yang amat sangat dikediaman mereka.Ingat !!! Ini hanyalah suatu kaedah dan beriktikad kepada Allah S.W.T sepenuhnya dan bukan kepada teknik tadi.Semua yang berlaku adalah diatas kehendakNya...

Selepas itu anda tidur dan membaca al kautsar 10x dengan niat minta petunjuk mimpi.InsyaAllah berhasil....

YASIN AYT 12=MUBIN PERTAMA
YASIN AYT 17=MUBIN KEDUA
YASIN AYT 24=MUBIN KETIGA
YASIN AYT 47=MUBIN KEEMPAT
YASIN AYT 60=MUBIN KELIMA
YASIN AYT 69=MUBIN KEENAM
YASIN AYT 77=MUBIN KETUJUH


VIDEO SEORANG BAYI YANG TERAMAT BERANITIP SEBELUM BERJUMPA PERAWAT/TUKANG URUT

Baca ayat diatas dengan khusyuk 7x ,jika bacaan anda lancar sehingga tamat 7x bacaan, teruskan berjumpa atau membuat temujanji.Jika bacaan tersekat-sekat atau ada gangguan semasa dalam pembacaan seperti h/p berdering,ada orang memanggil dan sebagainya,itu petanda perawat/tukang urut yang anda ingin jumpa itu tidak jujur atau menggunakan khadam (jin),wallahuaklam...PETUA PAYU DARA KEMBALI BUGAR

Saiz payu dara wanita yang hamil biasanya menjadi lebih besar seiring dengan meningkatnya jumlah dan ukuran kelenjar alveoli hasil daripada peningkatan kadar estrogen. Setiap payu dara terdiri daripada 15 hingga 20 lobus dari jaringan kelenjar. Jumlah lobus tiada kaitan dengan ukuran payudara. Setiap lobus terhasil daripada ribuan kalenjar kecil yang dipanggil alveoli. Kalenjar ini bersama-sama membentuk jumlah gumpalan, mirip buah anggur. Alveoli (alveolus dan acinus singular) menghasilkan susu sepanjang waktu menyusui anak.

Ketika usia kandungan masuk empat hingga enam bulan, bentuk payudara mula menunjukkan perubahan kerana ketika itu kilang susu sudah mula menjalankan proses pembentukan susu.

Ketika itu bakal ibu dapat melihat saiz payudara mereka berubah dan coli lama sudah tidak boleh dipakai. Semuanya kerana bentuk payudara menjadi semakin padat dan besar.

Oleh kerana payudara tidak mempunyai otot dan membesar kerana pembentukan susu, maka jika susu telah kering bentuk payudara anda pasti akan berubah menjadi menggeleber. Justeru itu jika mahukan bentuknya terus mantap dan kekal bugar, anda perlu melakukan sesuatu.

KUASA URUTAN


Urutan dapat memberi kelegaan kepada badan yang sengal-sengal. Urutan pada payudara turut memberi banyak kesan positif kepada wanita terutama yang hamil dan lepas bersalin. Menurut Setiawaty teknik uturan yang betul pada payudara dapat mengekalkan bentuknya terus mantap. “Bila kandungan masuk tujuh bulan, anda hendaklah rajin mengurut payudara supaya dapat melancarkan pengaliran air susu. Selain itu rajin-rajin juga menuam tuala suam pada payudara supaya susu tidak membeku”. Terangnya.

Urutan secara putaran mengelilingi payudara juga dapat mengurangkan rasa berdenyut dan sakit apabila ia mengeras. Urutan boleh dilakukan pada bila-bila masa sahaja.

Ketika hamil, payudara kita berubah saiz daripada asal. Oleh itu, payudara memerlukan sokongan untuk menampung beratnya yang bertambah. Pemilihan coli yang bersesuaian (coli dengan dawai penyokong) turut membantu anda menjaga bentuk payudara agar tidak menggeleber selepas bersalin.

Sebaik bersalin, payudara akan mengalami pembengkakan air susu. Tuam payudara dengan tuala suam untuk mengurangkan kesakitan. Biarpun payudara bengkak, anda perlu terus memakai coli sepanjang tempoh berpantang. Menurut Setiawaty jika tidak memakai coli, maka payudara akan lebih cepat tertarik dan ‘jatuh’ apabila susu badan sudah kering.

“Payudara yang mendapat sokongan coli yang bersesuaian semasa hamil dan selepas bersalin serta sentiasa diurut dengan teknik yang betul tidak mustahil untuk terus bugar biarpun ibu sudah beranak lima”. Ujarnya lagi.

SENAMAN PAYUDARA

* Tegakkan badan anda dan angkat kedua-dua tangan setentang dengan anda.
* Kedua-dua belah tapak tangan anda mengenggam pergelangan tangan kiri dan kanan.
* Tolak berlawanan arah dengan serentak.
* Lakukan ia 10 - 15 minit sehari atau mengikut selera anda. Senaman ini dapat membantu mengecangkan kembali payu dara.PETUA KEMBALI GADIS

Ambil secukupnya daun inai, daun pegaga, daun limau purut dan pinang muda. Tumbuk pinang muda dan perahkan airnya bagi mendapatkan airnya yang pekat. Daun pegaga, daun limau dan daun inai juga ditumbuk dan diperah bagi mendapatkan air yg pekat. Jika perlu, campurkan sedikit air. Gunakan kapas yang digulung atau cotton bud untuk mencelup pekatan air ini dan masukkan ke dalam lubang faraj. Rawatan pemulihan ini boleh dilakukan selepas mandi petang setiap hari hingga faraj kembali ketat.

Rabu, 26 November 2008

video

video


MERAWAT PELAJAR UITM DAN PESAKIT GANGGUAN FOKUS BELAJAR

Malam tadi saya,lebai,ilmi,admin dan pn admin diberi kesempatan lagi merawat 2 orang pelajar wanita Uitm dan seorang pesakit lelaki di Pusat Rawatan Klang.Kisahnya disini mengenai 2 orang sahabat serumah yang sering bergaduh dan bertengkar bila terpandang antara satu sama lain walaupun hanya perkara yang kecil-kecil sahaja.Mereka berdua dibacakan ayat ruqyah dengan kuat,dan salah seorang pelajar tersebut mempunyai simptom-simptom gangguan jin dimana tubuhnya gementar bila mendengar bacaan ruqyah syar`iyah..Yang seorang lagi tidak menunjukkan apa-apa respon bila mendengar ruqyah,jadi itu petanda dia bebas dari sebarang gangguan jin.Selepas meruqyah kami menepuk-nepuk point-point pada badan pesakit yang disyaki tempat jin berlindung/tinggal...Bila tiada lagi rasa sakit pada anggota badan tertentu pada si pesakit,itu menunjukkan gangguan telah habis keluar..itu petanda pesakit mulai sembuh..Kemudian kami merawat pula seorang pesakit lelaki dimana beliau mengadu sering melihat kelibat-kelibat jin dikediamannya.Beliau merasa trauma dengan keadaan tersebut dan tertekan sehingga mengganggu fokus dalam pelajarannya di IPTA..seperti biasa kami membacakan ayat ruqyah dan pesakit mengalami sakit di bahagian dada...Lalu kami menepuk-nepuk pesakit dengan ayat-ayat pemecah bagi mengeluarkan gangguan yang telah lama bertapak pada pesakit tersebut..Bila pesakit tidak merasa sakit lagi apabila diruqyah atau ditepuk,maka itu petanda pesakit telah mulai sembuh..Bismillahi MasyaAllah...Alhamdulillah..

Isnin, 24 November 2008

video

VIDEO DIBAHAM HARIMAU DI ZOO


TIP UNTUK MELEBATKAN MISAI/JANGGUT

Mungkin ada di antara kita yang menginginkan janggut, misai atau jambang.. Ambil putih telur dan sapukan di kawasan yg anda inginkan mengikut bentuk citarasa anda tersendiri.. Amalkan setiap malam sebelum tidur selama seminggu berturut-turut. Insyaallah.. janggut, misai atau jambang yang anda ingini akan tumbuh dengan lebatnya.


TIP UNTUK MENGURANGKAN MISAI/JANGGUT

Campurkan 3 sudu minyak tanah dengan seulas bawang putih dan tumbuk,lalu lumurkan pada misai atau janggut.


7 SEBAB MENGAPA WANITA CEPAT BOSAN DIRANJANG

Senikmat manapun seks itu, ia akan menjadi sesuatu yang sangat membosankan jika dilakukan dengan rutin yang ‘itu-itu saja’. Apatah lagi bagi kaum wanita yang perlu melayani suami.

Sekiranya dihidangkan dengan aksi-aksi yang biasa sudah tentu mood untuk melayani suami akan kurang. Walaupun hasrat masih ada tapi perasaan bosan dengan rutin seks yang biasa boleh menyebabkan acara seks tertunda.

Oleh itu suami haruslah pandai-pandai menjaga suasana, jangan sampai si isteri kebosanan untuk melakukan seks. Caranya tak sesukar yang difikirkan sebab kebosanan itu sebenarnya timbul dari hal kecil yang timbul disekitar anda. Semak fakta-fakta yang kerap membuatkan wanita bosan melakukan seks...

1. Tindakan Mudah Dijangka.

Bertahun-tahun melayari hidup bersama membolehkan isteri mengenali pasangan secara mendalam. Dia juga mungkin boleh menjangka apa tindakan anda dan ini termasuklah dalam aktiviti seks. Kadangkala sebaik saja berbaring di ranjang, isteri sudah dapat mengagak apa yang akan dilakukan oleh suami. Ini juga boleh jadi masalah. Salah satu alasan mengapa malam pertama itu sangat ‘hot’ adalah anda dan isteri tak pernah tahu apa yang terjadi. Jika anda ingin terus meningkatkan kehangatan hubungan seks dengan pasangan sebaiknya anda menjaga suasana seks tetap segar.

2. Takut Cuba Perkara Baru.

Sebaiknya jangan biarkan pasangan tahu apa yang akan anda lakukan selanjutnya ketika berhubungan intim. Misalkan sekiranya anda hanya melakukan pemanasan yang singkat kali ini lakukan dengan lebih lama. Lakukan perkara yang sama sekali tidak dapat dijangka oleh isteri dan anda juga mungkin takkan pernah tahu apa yang akan terjadi selanjutnya. Terus berikan kejutan yang membuat isteri semakin berghairah dan teruja.

3. Terlalu Kerap.

Kebanyakan wanita setuju bahawa seks tanpa hasrat sangatlah membosankan. Seks yang kerap juga menyebabkan isteri berasa bosan kerana akan timbul perasaan diri diperlakukan seperti boneka. Oleh itu aturlah jadual seks agar tidak terlalu kerap dan tidak perlu terlalu sedikit. Tapi paling kurang seminggu sekali aktiviti seks harus ada.

4. Lokasi Yang Sama.

Suasana seks yang sama mampu membuatkan ghairah yang padam kerana kurangnya sensasi. Ketika ini apa yang disarankan adalah cuba melakukan seks di tempat yang baru. Sebagai contoh, di bilik hoel, ruang tamu, kamar mandi, atau di mana sahaja asalkan privasi anda berdua terjaga dan tidak melampaui batas susila.

5. Sunyi Tanpa Suara.

Seks yang sunyi tanpa suara desahan dari suami mahupun isteri boleh menimbulkan kebosanan. Sebabnya keduanya tidak akan tahu sama ada persembahan seks yang dilakukan itu disukai atau sebaliknya. Oleh itu belajarlah untuk bersuara, sesekali mengerang atau mengucapkan kata-kata. Ia lebih baik dari berdiam saja. Tapi jangan pula sampai suara tersebut kedengaran oleh anak atau jiran tetangga.

6. Tiada Posisi Baru.

Sekali dua kali gerakan yang sama mungkin akan memberi kesan yang sangat membahagiakan. Namun jika terlalu kerap melakukannya, sudah tentu sensasinya kurang. Oleh itu cubalah posisi baru, keluarkan fantasi, ungkapkannya kepada pasangan dan biarkan hubungan berlangsung dengan sendirinya.

7. Kekasaran.

Jika selalunya anda hanya terus ‘menerkam’ isteri ketika menginginkannya apa kata kali ini ubah tingkahlaku tersebut. Perlakukan isteri dengan lembut. Minta izin dari isteri untuk betcinta. Umumnya wanita mengakui lelaki akan kelihatan lebih seksi jika mereka secara gentleman meminta izin pada isteri untuk bersama.

Punca kebosanan wanita di ranjang sudah diketahui, sekarang tiba masa anda untuk mempraktikkannya. Tapi tak perlulah terburu-buru membuat perubahan, lakukan dengan perlahan. Tapi apa yang penting adalah anda perlu jadi seorang yang spontan dan tak terduga.MERAWAT PESAKIT SILAT BATIN LAGI

Hari nie saya didatangi oleh pesakit dari sungai besi dimana mengadu anak lelakinya yang berumur 40an mengalami masalah mental dan suka bercakap sorang-sorang..Anak lelaki beliau juga pernah menuntut silat batin 17 tahun dahulu..Saya mulakan rawatan dengan menyuruh pesakit istighfar 3x dan mengucap 1x dan saya pun membacakan ayat Ruqyah Syar`iyah selama 15min...Pesakit cuma merasa sejuk semasa diruqyah dan saya pun memulakan teknik tepuk dengan membaca lauanzalna dan afahasibtum...Pesakit tidak muntah dan masih merasa kesejukan...Saya tamatkan rawatan dan menyuruh pesakit mandi limau purut + ais 7 hari berturut-turut dan dengar cd ruqyah selama sebulan.Seminggu dari sekarang pesakit perlu datang lagi untuk membuat rawatan ulangan kerana masalah ini sudah berlarutan 17 tahun dahulu,adalah agak sukar ia boleh diselesaikan dengan sekali rawatan sahaja...

Ahad, 23 November 2008

video

MERAWAT MANGSA SIHIR 3 BERANAK

Jumaat tadi kami di pusat rawatan klang diberi kesempatan merawat 3 beranak mangsa sihir yang datang dari Bentong Pahang.Pesakit dimandikan terlebih dahulu oleh pu3 dengan ais dan campuran limau purut yang telah diruqyah bagi melemahkan serba sedikit kekuatan jin..Rawatan dimulakan pada 9.30pm dan tamat 1.00am..Jin yang merasuk kali ini agak ganas dan liat juga...walau diseksa dengan ayat al quran dan teknik picit,jin pengganggu masih menunjukkan rasa ego dan tidak mahu mengalah.Terima kasih juga buat Pn admin dan pu3 yang sudi membantu menepuk-nepuk pesakit.Diakhir rawatan pesakit mula muntah dan itu petanda keadaan pesakit semakin pulih...

Jumaat, 21 November 2008MERAWAT PESAKIT ILMU SALAH


Semalam saya didatangi oleh pesakit dari KL yang mengadu dia ada masalah lintasan hati yang bukan-bukan seperti memburukkan agama islam dan sebagainya,selain itu beliau ada mengalami sakit dada juga.Dalam pada itu beliau juga mengaku telah mentuntut banyak ilmu batin dari pelbagai perguruan untuk pertahanan diri seperti silat batin dan lain-lain.Jadi saya mulakan sesi ruqyah selama 10min dan bertanya apakah kesan selepas ruqyah tadi.Beliau mengatakan kepala pening dan berpinar serta sakit didada bertambah kuat.Jadi saya tepuk tempat yang sakit selama 15min dengan membaca al mukminun 115-118 ulang-ulang..Pesakit kesakitan yang amat sangat seperti diketuk dengan kayu nona Manarah.Saya menghentikan rawatan dan menyuruh pesakit untuk balik melakukan mandian limau purut dan ais 7hari berturut-turut disamping perdengarkan cd ruqyah tiap-tiap malam selama sebulan.


DOA BERCAKAP DIKHALAYAK RAMAI/PENGHILANG GEMURUH

قَالَ رَبِّ ٱشۡرَحۡ لِى صَدۡرِى (٢٥) وَيَسِّرۡ لِىٓ أَمۡرِى (٢٦) وَٱحۡلُلۡ عُقۡدَةً۬ مِّن لِّسَانِى (٢٧) يَفۡقَهُواْ قَوۡلِى (٢٨)
TaHa 25-28
Nabi Musa berdoa dengan berkata: Wahai Tuhanku, lapangkanlah bagiku,dadaku(25)Dan mudahkanlah bagiku,tugasku(26)Dan lepaskanlah simpulan dari lidahku(27)Supaya mereka faham perkataanku(28)

1) Amalkan ayat diatas 3x tiap-tiap lepas solat untuk sebatikan diri dalam badan.

2) Baca ayat diatas 7x sebelum bercakap dikhalayak ramai atau pergi temuduga.

Khamis, 20 November 2008
DOA ABU DARDA (Pagar Rumah)

Diriwayatkan dari Thalaq bin Habib, bahwa seseorang pernah menemui dan memberitahu Abu Ad-Darda' dengan berkata, "Wahai Abu Ad-DardA rumahmu terbakar." Mendengar pemberitahuan ini, dengan penuh keyakinan Abu Darda menjawab, "Rumahku tidak terbakar, Allah tidak akan melakukan itu. Karena kudengar dari Rasulullah SAW, barang siapa yang membaca kalimat (doa) di pagi hari, maka ia tidak akan ditimpa musibah hingga sore. Dan barangsiapa membacanya di sore hari, maka ia tidak akan tertimpa musibah hingga pagi keesokan harinya". Dan setelah didatangi bersama, ternyata di kawasan tersebut memang terjadi kebakaran, namun rumah Abu Darda' selamat. Doa itu adalah :

Allaahumma anta rabbii, laa ilaaha illaa anta 'alaika tawakkaltu wa anta robbul 'arsyil 'adhiim. Maa syaa allaahu kaana wamaa lam yasya' lam yakun walaa haula walaa quwwata illaa billaahil 'aliyyil 'adhiim. A'lamu annallaaha 'alaa kulli syain qadiir, wa annallaaha qad ahaatha bikulli syain 'ilmaa. Allaahumma innii a'uudzu bika min syarri nafsii wa min syarri kulli daabbatin anta aakhidzun binaashiyatihaa inna robbii 'alaa shiroothin mustaqiim.

Artinya: "Ya Allah, Engkaulah Tuhanku, tiada Tuhan kecuali Engkau. Kepada-Mu aku berserah diri, dan Engkaulah Tuhan (pemilik) arsy yang besar. Apa yang dikehendaki Allah pasti akan terjadi, dan apa yang tidak dikehendaki-Nya tidak akan terjadi, tiada daya dan kekuatan kecuali dengan pertolongan Allah yang Maha Tinggi lagi Maha Agung. Saya mengetahui (mengimani dan meyakini), bahwa Allah Maha Kuasa atas segala sesuatu, dan ilmu Allah meliputi segala sesuatu. Ya Allah, aku berlindung kepada-Mu dari kejahatan diriku dan dari kejahatan makhluk melata yang ubun-ubunya (nasibnya) ada di genggaman-Mu, sesungguhnya Tuhanku di atas jalan yang lurus". (HR Ibnu Sunni)

Keterangan : Doa di atas termaktub juga di dalam Wirdul Latiif, susunan H.Abdullah Al-Hadad.Doa ini bagus diamalkan 1x tiap-tiap lepas solat atau sekurang-kurangnya 1x sehari.

Selasa, 18 November 2008

video

MERAWAT DI PUSAT RAWATAN KLANG 1

Malam tadi kami merawat pesakit dari selatan tanah air dimana mereka mengadu di pihak si isteri mengalami simptom-simptom gangguan jin.Saya,Tn Lebai,Tn Admin dan Pn Admin memulakan sesi rawatan dalam pukul 9.30pm...Pesakit dibacakan ayat-ayat ruqyah syar`iyah dan pengsan setelah tamat surah al baqarah.Kami berdialog dengan jin didalam badan pesakit,disini jin nya adalah kafir dan setuju memeluk islam setelah Tn lebai memberi sedikit takzirah...Jin kali ini agak sopan dan tidak bertindak dengan ganas kerana kami terlebih dahulu memberi pesakit minum air yasin sebelum memulakan sesi ruqyah..Alhamdulillah setelah sejam rawatan jin pengganggu setuju keluar dari badan pesakit sejurus azan dilaungkan..Kemudian Tn Lebai membacakan ayat-ayat mutaqa`at lalu pesakit muntah-muntah dan Pn admin menepuk-nepuk belakang pesakit..Sesi rawatan tamat...

Ahad, 16 November 2008

KAEDAH MENAWARKAN OBJEK-OBJEK SIHIR ATAU BARANG TANAM

1) Masukkkan 5 sudu garam halus pada spray yang diisi penuh dengan air paip.

2) Bacakan qursy 33x dan tiup 10 saat pada air tadi.

3) Kemudian spray pada objek-objek sihir seperti tangkal,patung,keris dan sebagainya.

4) Bagi rumah yang disyaki ada barang sihir tanam,spray rata-rata seluruh dalam dan luar rumah.


KAEDAH MENANGANI SIHIR YANG BERAT-BERAT

1) Sediakan 2botol besar air mineral dan 21 biji limau purut.

2) Buka penutup botol air mineral,pasangkan mp3 ruqyah kuat2 sebelah air mineral tadi selama 1jam 30 minit.

3) Perah 1/2 biji limau purut + 1/2 sudu garam halus pada pada 1/2 cawan air mineral tadi.Baca fatehah 1x dan minum pada waktu maghrib selama 7 hari berturut-turut.

4) Perah 2 1/2 biji limau pada 1/2 baldi air paip dan dicampurkan 1/2 cawan air mineral tadi bersama sekilo ais.Lakukan mandian bilasan terakhir (tanpa lap) pada waktu maghrib 7 hari berturut-turut.

5) Perdengarkan mp3 ruqyah pada waktu maghrib keatas selama 1 jam 30 minit dalam keadaan berbaring sambil pejamkan mata.

6) Baca yasin ayat 45 33x,yasin 63 33x,al baqarah 18 33x dan al baqarah 163 33x tiap-tiap lepas solat niatkan supaya jin keluar melalui muntah.

Sabtu, 15 November 2008


TIP SUPAYA BIBIR SENTIASA MERAH

Cara 1) Sapukan madu asli pada bibir tiap-tiap malam sebelum masuk tidur. Amalkan selalu. Insyaallah bibir anda akan merah seperti memakai gincu.

Cara 2) Tumbuk seketul halia hingga hancur. Perah airnya, campur kuning telur ayam kampung dan makan setiap pagi dan malam. Bibir pucat akan menjadi merah seperti delima merekah.

TIP HILANGKAN BINTIK HITAM DIMUKA

Dapatkan 10 helai daun pegaga, cuci dengan air garam kemudian ditumbuk halus. Campurkan dengan bedak sejuk yang telah dicampurkan dengan air suam. Amalkan memakainya pada muka setiap malam dan cuci pada keesokan hari. Lakukan sehingga bintik-bintik hitam hilang.

TIP MENAIKKAN SERI MUKA

Basuhkan muka anda dengan air basuhan beras yang ke tiga.Sebelum itu bacakan fatehah 1x dan yusuf ayat 4 33x lalu tiup 10 saat pada air beras tadi. Bilas dengan air bersih setelah sepuluh minit berlalu.Amalkan petua ini setiap hari sebelum tidur.


TIP MENGUATKAN TENAGA BATIN UNTUK LELAKI

Amalkan makan 1biji telur ayam kampung 1/2 masak dan sesudu madu asli setiap pagi,insyaAllah prestasi dan tenaga batin anda akan meningkat dengan mendadak.

Jumaat, 14 November 2008
HUKUM MENELEK DALAM MERAWAT

Tujuan telek diharamkan ialah untuk mengelakkan kita dari meminta maklumat dari jin yang besar kemungkinan mencampurkan fitnah/dusta dalam maklumat itu.

Bagi pesakit atau perawat,harus diingat selepas amalan telek tersebut,segala amalan mereka tidak diterima selama 40 hari.

Dari Aisyah Radhiallaahuanha, ia mengatakan, "Orang-orang bertanya kepada Nabi SAW tentang dukun, maka beliau bersabda, "Mereka itu tidak tidak boleh dijadikan pegangan." Mereka mengatakan, "Wahai Rasulullah, mereka menceritakan kepada kami, kadangkala menceritakan suatu yang benar." Rasulullah SAW menjawab..

تِلْكَ الْكَلِمَةُ مِنَ اْلحَقِّ يَخْطَفُهَا اْلجِنِّيُّ فَيُقَرْقِرُهَا فيِ أُذُنِ وَلِيِّهِ فَيَخْلِطُوْنَ فِيْهِ أَكْثَرَ مِنْ مِائَةِ كَذْبَةٍ

"Itulah kata-kata kebenaran yang dicuri oleh jin lalu ia membisikkannya di telinga peneleknya,lalu mereka mencampur di dalamnya lebih dari seratus kedustaan"

(HR. Al-Bukhari).

Khamis, 13 November 2008

Photobucket

HUKUM MENGAMBIL UPAH DALAM RAWATAN ISLAM

Dalam hadis sahih menceritakan kisah rombongan sahabat Nabi SAW bermusafir sehingga sampai kesebuah perkampungan.Mereka meminta untuk menjadi tetamu penduduk kampung,namun orang kampung tidak bersedia.Mereka lalu berkhemah diluar kampung.Ditakdirkan oleh Allah penghulu kampung itu dipatuk ular.Satu riwayat lain pula menyebut ia adalah gangguan jin.Mereka lalu datang meminta pertolongan sahabat untuk merawat sakit tersebut.Seorang sahabat menyahut dan sedia untuk berjampi (meruqyah).Namun beliau mensyaratkan agar dibayar upah sebanyak 30 ekor kambing(nilai sekarang dalam RM15k).Apabila semua orang kampung setuju,maka beliau pun memulakan rawatan dengan membacakan surah Al Fatehah,sejurus itu lelaki itu pun terus sembuh.Sahabat tersebut diberikan 30 ekor kambing seperti yang telah dijanjikan.Sahabat tersebut ingin mengagihkan hasil yang diperolehinya daripada merawat tetapi para sahabat lain menolak sehinggalah dijelaskan hukumnya oleh Nabi SAW.Apabila tiba di Madinah Nabi SAW menyetujui apa yang dilakukan oleh sahabat itu.Baginda bersabda "bagaimana kamu tahu AL Fatehah itu adalah satu jampi (kaedah meruqyah) ? Agihkan kambing tersebut dan berikan kepadaku satu bahagian." Hadis ini menjelaskan keharusan hukum mengambil upah dalam berjampi (meruqyah)untuk merawat sakit.Bayaran tersebut adalah HALAL dari segi syarak,malah hukumnya HARAM jika pesakit tidak membayar upah yang telah dipersetujuinya terlebih dahulu.


KAEDAH MEMULIHKAN PESAKIT YANG PENGSAN KETIKA DIRUQYAH


1) Baca fatehah 3x pada 1/2 cawan air paip dan sapukan air tadi pada muka pesakit,isnyaAllah dalam masa 5min pesakit akan pulih semula.Pesakit yang pengsan ketika diruqyah adalah kerana jin pesakit itu menyorok dalam badan pesakit (tulang kipas).
04-Talaqi-KafHaYaAinSod.mp3 - Tuan Guru Dato Dr. Haron Din

KEADAH MERAWAT PESAKIT HISTERIA,MENGAMUK,MENGGANAS ATAU BERSILAT

1) Ikat pesakit terlebih dahulu dengan bacaan qursy 3x seperti yang saya ajarkan dibawah tadi.

2) Baca ayat mutaqa`at seperti diatas dengan kuat selama 10min (dekat telinga pesakit) sambil tangan kiri memegang ubun-ubun pesakit dan tangan kanan picit bawah cuping kedua-dua telinga pesakit.

3) Kaedah lain pula adalah dengan membaca ayat diatas ulang-ulang sambil menyucuk pusat pesakit dengan jari telunjuk.


KAEDAH MENGIKAT JIN


1) Bagi pesakit yang baru memulakan rawatan,suruh pesakit duduk melunjur dan bacakan qursy 3x buat isyarat tangan pada kaki pesakit seolah-olah kita mengikat kaki pesakit dengan tali yang besar.Kemudian barulah mulakan sesi ruqyah.

2) Bagi pesakit yang kerasukan dan mengamuk,bacakan qursy 3x juga dan buat isyarat tangan seolah-olah melilit pesakit dengan tali yang besar.

3) Kaedah mengikat jin nie penting bagi perawat yang merawat secara solo,maklumlah sebab takde backup jika pesakit mengamuk,bersilat dan sebagainya.KENAPA SAYA DISIHIR ?

1) Ia sebagai satu dugaan buat kita untuk kifarah dosa kita yang lepas-lepas.

2) Allah SWT ingin memberi pahala yang banyak (tanpa hisab) kepada kita selagi kita bersabar dan redha.Sabar adalah separuh daripada iman,ramai orang boleh beramal dan berzikir serta sebagainya,tapi tak ramai orang boleh bersabar dalam menghadapi dugaan yang berat-berat.

3) Kita kena faham,tujuan kita dihidupkan didunia ini bukan untuk bersenang-lenang,kita diciptakan untuk beribadat dan mengenal siapa pencipta kita.Beribadat nie maksudnya luas seperi bekerja,belajar,berkeluarga,tabah menghadapi dugaan dan sebagainya.Lain orang lain jenis dugaannya...yang pasti semua orang akan mendapat dugaan masing-masing.

4) Kita perlu muhasabah diri kita,mungkin sebelum ini kita pernah menyindir/menghina orang ker..Jadi kita perlu cermin-cermin diri kita,jika kita sebelum ini pernah menyakiti hati seseorang tanpa kita sedari.

Kesimpulannya,perbanyakkanlah membaca surah al insyirah tiap-tiap lepas solat supaya tuhan meleraikan segala kekusutan masalah kita.KAEDAH MENGELUARKAN SENDIRI JIN DARI DALAM BADAN

1) Sediakan plastik (untuk standby muntah).

2) Solat taubat 2 rakaat pada tengah malam dan baca istighfar 100x dan berdoa minta diampunkan segala dosa.

3) Solat hajat 2 rakaat pada tengah malam dan baca zikir "YA LATIFF" 1000x dan berdoa minta Allah SWT keluarkan semua jin dalam badan melalui muntah.

4) Kemudian baca surah Yasin dari ayat1 sehingga ayat58 (salamun qaulan min rabbin rahim)lalu ulang banyak kali ayat58 tu (15min keatas) dan niatkan supaya jin keluar melalui muntah.

5) Muntahkan segala cairan dari mulut kedalam plastik.

6) Sebelum tido ambil wudhu dan baca Al kauthar 10x niat minta petunjuk mimpi.Didalam mimpi tu nanti insyaAllah anda akan diberi ilham dengan jelas tentang situasi gangguan terkini yang anda alami.

7) Perdengarkan MP3 RUQYAH (http://mp3ruqyah.com) dari malam-pagi (auto repeat) selama sebulan.

8) Elakkan mendengar lagu-lagu hiburan selama sebulan.

9) Baca qursy 11x tiap-tiap lepas solat untuk mantapkan pendinding diri supaya tidak dimasuki jin semula.

InsyaAllah anda akan sembuh berkat pertolonganNya...

Firman Allah SWT : "hanya Engkau yang ku sembah dan hanya Engkau tempat ku meminta pertolongan" Al fatehah ayat 4

Selasa, 11 November 2008

APA ITU WAFAQ ?

Assalamualaikum .Hari ini saya nak berkongsi gambarajah ataupun dikenali sebagai wafaq yang tidak dibenarkan dalam Islam, sekiranya terdapat di rumah anda serupa dengannya....... hendaklah anda sedar bahawa ini termasuk benda-benda khurafat. Penggunaan azimat seperti ini adalah sesuatu yang boleh membawa kepada syirik terhadap Allah.

Dari Uqbah Bin Amir : Rasulullah SAW bersabda "Barangsiapa menggantungkan diri kepada tangkal, maka Allah tidak menyempurnakan ( imannya ) dan barangsiapa yang menggantungkan diri kepada azimat, maka Allah tidak akan mempercayakan kepadanya"
( Riwayat Ahmad )


1 ) CONTOH-CONTOH WAFAQ

Wafak-wafak seperti ini selalunya diletakkan dalam botol atau disalut dengan kain dan digunakan sebagai tangkal. Ia diletakkan di penjuru-penjuru rumah atas dasar kepercayaan ia dapat mencegah diri dari gangguan manusia dan juga gangguan jin & syaitan. Adakala diletak di atas pintu-pintu rumah, kedai, klinik, dalam kereta dan sebagainya. Wafaq-wafaq seperti ini selalunya ditulis atas kertas, kayu atau tembaga.

Photobucket


2 ) CONTOH-CONTOH WAFAQ

Photobucket

Wafak-wafak seperti ini selalunya diletakkan dalam botol atau disalut dengan kain dan digunakan sebagai tangkal. Ia diletakkan di penjuru-penjuru rumah atas dasar kepercayaan ia dapat mencegah diri dari gangguan manusia dan juga gangguan jin & syaitan. Adakala diletak di atas pintu-pintu rumah, kedai, klinik, dalam kereta dan sebagainya. Wafaq-wafaq seperti ini selalunya ditulis atas kertas, kayu atau tembaga.

3 ) CONTOH-CONTOH WAFAQ

Photobucket

Huruf yang kelihatan macam kaligraphy ayat-ayat Al-Quran atau nama-nama Allah, tetapi isinya ternyata bukan.


4 ) CONTOH-CONTOH WAFAQ

Photobucket

Wafaq yang dinamakan tapak Rasulullah SAW yang digunakan sebagai pelindung. Ramai yang menyimpannya di dalam kereta, atau dalam beg dan sebagainya.

5 ) CONTOH-CONTOH WAFAQ

Photobucket

Mantera seperti Mentera Gajamada ini yang tidak difahami bahasanya, diulang-ulang dengan harapan mendapat perlindungan kuasa ghaib. Ini jelas perkara yang syirik kepada Allah SWT.

Isnin, 10 November 2008
LOKASI JIN PADA TUBUH BADAN MANUSIA

Mengikut pengalaman beberapa perawat dan pesakit yang saya pernah jumpa, mereka ada menyatakan bahagian-bahagian yang sakit tak tentu pasal akibat gangguan...disini saya letakkan beberapa tempat mereka suka lepak :-

1. Bahagian kepala :-

Ubun Ubun kepala : sering menyebabkan lemah angota seluruh tubuh dan sering juga menyebabkan sakit kepala. Meradang tak tentu pasal dan tidak boleh berfikir secara akal yang biasa. Mula bercakap dan memaki hamun tidak kena tempat. Biasanya sihir atau gangguan ini amat menyesakkan mental seseorang. Kepala juga boleh menjadi gatal gatal yang amat sangat.

Mata : Jika jin itu bertenggek dimata pesakit pesakit akan rasa mengantuk, lesu dan kadang kadang boleh nampak benda benda yang menakutkan. Ia juga berkaitan dengan kepala dimana jika ia adalah sihir pemisah maka mata akan melihat pasangan seperti amat hina dan amat benci pada pasangan.

Hidung : Menyebabkan sesak nafas, hidung berbau busuk/wangi, terhidu bau bau yang busuk atau wangi. Hidung menjadi gatal amat sangat.

Mulut : Menyebabkan ia herot seperti stroke tapi bukan stroke (kita perlu juga ingat stroke juga berkaitan dgn jin ahmar) mulut terkunci. Bila disuruh membaca ayat ayat suci atau sekurang kurangnya mengucap dia tidak mahu terbuka. Santau sihir pada mulut juga akan menyebabkan radang mulut yang luar biasa dimana gigi dan gusi akan bernanah dan berdarah walaupun tidak dapat dikesan oleh perubatan moden. Menguap semasa membaca al-Quran juga menunjukkan gangguan tapi ini gangguan yang biasa sahaja.

2) Anggota badan :-

Leher : Bila jin ini bertapak dibahagian leher biasanya di bahagian bawah rahang mulut dan dibelakang kepala yang berlekuk. Akan menyebabkan sifat malas dan sakit seperti terkehel. Leher juga boleh menjadi senget kekiri atau kekanan biasanya akan kekiri. Walau pun dia cakap lehernya lurus tapi org lain melihat lehernya senget. Benda ini selalu berlaku pada tahap sihir ditempat kerja.

Bahu : Biasanya jika gangguan berlaku dikedua bahu maka ada lah makhluk ghaib yang bertengek dibahu kita. ia menyebabkan rasa malas bergerak akibat berat memikul. Bahu terasa amat lesu letih seperti bekerja sepuluh hari tanpa henti. Biasanya kes begini ada kaitan saka atau pengamal pengamal ilmu ilmu salah. Jin akan duduk dibahu mereka untuk dibawa kemana mana. Menurut ceritanya toyol, hantu raya juga duduk dibahu tuannya. Jadi kalau difikirkan siapakah tuan dan siapa pula hamba?... Dan jika jin itu dari kalangan sihir pula dia biasanya akan duduk sebelah bahu kiri (ini kebiasannya) Paling banyak kes ialah jin yang suka melepak dibahu sebab mudah bertengek dan juga mudah untuk menyerang kepala mangsa.

Tangan : Tangan boleh menjadi kejang kejang, gatal, miang, tidak boleh menggenggam dan tidak boleh membuka genggaman. Tangan juga boleh menjadi panas atau sejuk sedangkan badan terasa biasa sahaja. Tangan juga ada diisi dengan susuk pemberat menggunakan raksa dan sebagainya. Penumbuk pemberat ini amat bahaya jika diamalkan. Tangan juga menjadi ringan untuk melempang menumbuk memukul. Dan Ada juga yang disihir supaya menjadi pemarah dan amat ringan tangan melempang dan menggunakan kekasaran.


KAEDAH MENGHADAPI JIN ISLAM SEMASA RAWATAN

Lakukan 2 cara..iaitu pertama dgn peringatkannya.Lakukanlah sesuai dgn sbb masuknya kedalam tubuh manusia tersebut.Jika masuknya adalah kerana kezaliman manusia kepadanya,maka beritahukanlah kepadanya bahawa orang ini tidak mengetahuinya dan tidak sengaja menyakiti sehingga tidak patut dia dihukum.

Bila masuknya kerana mabuk cinta dgn manusia,maka jelaskan kepadanya bahawa perbuatannya itu hukumnya haram.Hendaklah dijelaskan kepadanya pula tentang balasan Allah terhadap orang yg berbuat demikian pada hari kiamat.Kemudian beritahukan kepadanya ancaman seksa Allah dan balasan yang akan Allah berikan.

Bila penyebab masuknya itu kerana kezaliman terhadap manusia,maka beritahukanlah kepadanya akan hukuman yg berat yg akan ditimpakan Allah terhadap hamba2 Nya yg zalim.

Jika jin yg ada didalam tubuh seseorang itu mahu menjawab dan mahu keluar,maka ucapkanlah alhamdulillah,tetapi sebelum ia keluar dia harus berjanji kepada Allah,janji tersebut haruslah anda mengucapkan dan melalui lidah orang yang kerasukan jin itu,jin tersebut mengikutinya,ucapan janji itu ialah :

"Saya berjanji kepada ALLAH S.W.T bahawa saya akan keluar dari tubuh orang ini dan tidak akan dtg lagi kepadanya,juga saya tidak akan masuk kedalam tubuh kepada salah seorang dari kaum muslimin.Jika saya mengingkari janji saya,maka saya akan dilaknat Allah S.W.T,para malaikat dan seluruh manusia"

Setelah itu haruslah anda pastikan bahawa jin itu benar2 keluar,kerana byk diantara jin yg berbohong,kecuali bagi jin yang benar2 berlindung kepada ALLAH.Bacakanlah ruqyah/qursy sekali lagi,jika orang yg kerasukan jin itu masih terpengaruh mendengar bacaan al quran serta jarinya masih juga gementar,maka yg demikian itu sebagai tanda bahawa jin itu masih berada dlm tubuhnya.Jika tidak ada pengaruhnya,bererti jin tersebut telah keluar...
HADIS BERKENAAN KAEDAH MENEPUK/MEMUKUL DALAM RAWATAN

Diriwayatkan daripada Abdullah bin A'mir bin Rabia'h daripada ayahnya berkata; Saya bersama Sahl bin Hanif pergi mencari arak. Kemudian kami memperolehinya. Salah seorang daripada kami merasa malu untuk mandi ke sungai apabila ada yang melihatnya. Apabila mandi, dia menyelinap bersembunyi dari pandangan saya dan menanggalkan jubahnya lalu masuk ke dalam air. Saya memerhatikannya dan tingkah-lakunya didapati sangat menghairankan. Dia sedikit pun tidak menyahut panggilan saya ketika memanggilnya. Ini menyebabkan saya menyangka dia telah terkena gangguan jin. Dengan segera saya menemui Rasulullah s.a.w. mengkhabarkan tentangnya. Apabila datang kepada Rasullullah s.a.w., baginda menepuk-nepuk dadanya kemudian berdoa; “Ya Allah, hilangkanlah kepanasan gangguan itu, kesejukannya dan kesan buruknya”. Kemudian Baginda bersabda kepadanya; “bangunlah, lalu dia bangun dalam keadaan sihat”. Rasulullah s.a.w. seterusnya bersabda; “Apabila ada di kalangan kamu mendapati pada dirinya berlaku perkara yang menghairankan atau pada harta bendanya mahupun pada ahli keluarganya, hendaklah segera dia berdoa memohon keberkatan daripada Allah. Ini kerana gangguan rasukan memang benar berlaku”.

Diriwayatkan daripada Uthman bin Abi al-A'sh berkata; apabila Rasulullah s.a.w. mengutus saya ke Taaif, saya pernah merasa diganggu di dalam sembahyang sehingga tidak mengetahui apa yang dilakukan di dalamnya. Saya menemui Rasulullah s.a.w. lalu memberitahu baginda peristiwa tersebut. Baginda bersabda; “Gangguan itu sebenarnya daripada syaitan, hampirlah kepadaku”. Saya menghampiri Rasulullah s.a.w. dan duduk berhadapan dengan baginda. Baginda menepuk-nepuk dadaku dengan tangannya dan meludah ke dalam mulut ku, sambil berkata; “Keluarlah wahai musuh Allah!”. Baginda mengulanginya tiga kali. Kemudian baginda bersabda; “Kebenaran adalah berserta dengan amalanmu”. U'thman berkata; “Saya tidak pernah lagi diganggu setelah itu”.

Diriwayatkan daripada Jarir berkata; “Rasulullah s.a.w. pernah bersabda kepadaku tidakkah mahu kamu menyenangkanku dengan memusnahkan Zil Khalasah?”. Jarir berkata; “Lalu saya bersedia bertolak ke sana bersama satu pasukan tentera berkuda sebilangan seratus lima puluh orang.Sebelum bertolak,saya mengadu kepada Rasulullah s.a.w. bahawa saya merupakan seorang yang tidak boleh berada tetap di atas tunggangan kuda”. Lalu Rasulullah s.a.w. menepuk nepuk dadaku sehingga kedapatan kesan tepukan jari jemari Baginda di dadaku. Dalam pada itu baginda berdoa; “Ya Allah jadikanlah dia tetap di atas tunggangannya dan jadikanlah dia seorang yang petunjuk yang mendapat penunjuk dari Mu”. Jarir kemudiannya bertolak ke sana dan memperolehi kemenangan.

Hadith daripada Ummu Aban binti al-Wazi' yang diceritakan daripada ayahnya; Bahawa suatu hari datuknya pergi menemui Rasullullah s.a.w. bersama dengan anaknya atau anak saudaranya yang kerasukan. Lalu berkata kepada Rasulullah s.a.w.: “Wahai Rasulullah s.a.w., saya datang bersama anak atau anak saudara saya yang dirasuk dan meminta daripada Rasulullah supaya berdoa untuknya”. Baginda menjawab: “Bawa dia berjumpa denganku”.

Lalu saya pergi kepadanya yang sedang berada di dalam kenderaan. Setelah menyalinkan pakaiannya, saya membawanya bertemu dengan Rasulullah s.a.w.. Rasulullah s.a.w. bersabda: “Hampirkan dia kepadaku dan hadapkan belakangnya kepadaku”. Rasulullah s.a.w. mengambil sehelai bajunya dan digabungkanya supaya menjadi tebal lalu baginda memukul belakang pesakit sehingga kelihatan putih ketiak baginda s.a.w.. Di samping baginda bersabda: “Keluarlah hai musuh Allah!”.

Sejenak kemudian anak tersebut kesihatan sedar seperti sediakala dan tidak lagi seperti dahulu. Rasulullah s.a.w. kemudiannya mendudukkan anak itu di hadapan baginda lalu menyapu air di mukanya dan berdoa untuknya. Semenjak doa Rasulullah kepadanya, tiada seorang pun di kalangan rombongan itu yang dapat menyaingi [kepintarannya].

Jumaat, 7 November 2008KAEDAH RUQYAH SYAR'IYAH DALAM MENGALAHKAN JIN

Khamis, 6 November 2008HUKUM SUAMI HISAP PAYUDARA ISTERI

APAKAH hukum seorang suami gemar menghisap payu dara isteri sambil terminum susunya sewaktu melakukan hubungan seks. Ini kerana suami saya amat gemar melakukan perbuatan tersebut dan saya juga menikmatinya. Pada masa yang sama, saya menyusukan anak perempuan berusia 10 bulan.

JAWAPAN: Persetubuhan antara seorang lelaki dan perempuan menjadi halal melalui pernikahan yang sah. Nikah yang sah menjadi portfolio untuk mengadakan persetubuhan. Islam menghalalkannya dengan nikah dan mengharamkannya bagi mereka yang tidak bernikah.

Melalui perkahwinan tertunailah segala keinginan seorang lelaki dan keinginan seorang wanita. Fitrah semulajadi manusia telah dilengkapkan dengan keinginan ini. Mereka yang hidup dengan menahan dan mengorbankan keinginan fitrah nafsunya berhadapan dengan pelbagai masalah di antaranya; psikologi yang terganggu, ketidakstabilan emosi, seterusnya membawa masalah dalam kehidupan seharian.

Dalam hal ini, Islam memberi ruang untuk seseorang itu menikmati keinginan nafsunya dengan izin syarak. Namun sebagai hamba yang diciptakan untuk mematuhi perintah Allah maka cara dan etika dalam mengadakan hubungan suami isteri perlu dijaga.

Ini kerana jimak juga dikira sebagai ibadat. Dalam surah al-Baqarah, Allah s.w.t. berfirman yang bermaksud, Isteri-isteri kamu adalah sebagai kebun tanaman kamu, oleh itu datangilah kebun tanaman kamu menurut cara yang kamu sukai dan sediakanlah (amal-amal yang baik) untuk diri kamu dan bertakwalah kepada Allah serta ketahuilah sesungguhnya kamu akan menemui-Nya (pada hari akhirat kelak). Dan berilah khabar gembira (wahai Muhammad) kepada orang-orang yang beriman.

Dalam ayat ini Allah s.w.t. menggambarkan sebagai ladang atau kebun itu dengan tatacara yang beradab, walaupun ayat ini menyatakan datanglah kepada isteri-isteri kamu mengikut kamu suka.

Mengikut al-Raghib al-Asfahani, makna kebun itu adalah tempat kamu menanam benih zuriat kamu.

Al-Jauhariy menegaskan bahawa “kebun dalam ayat ini adalah satu perumpamaan” manakala Ibn Abbas r.a. berpendapat: “siramlah tanaman kamu di mana ia boleh tumbuh”.

Allah memberikan kebebasan bagi suami isteri untuk menikmati jimak sesuai dengan kaedah dan cara yang dianggap sesuai menurut syarak. Maksudnya memenuhi kepuasan nafsu dengan tidak melampaui nilai dan adab.

Namun begitu, Islam juga menggariskan batas-batas jimak tersebut, seperti dilarang menjimak isteri ketika haid atau nifas, dilarang menjimak dubur isteri dan lain-lain.

Mengenai persoalan terminum susu isteri ketika bersetubuh sama ada secara sengaja atau sebaliknya. Harus menghisap payu dara isteri ketika berjimak, tetapi jika isteri dalam tempoh menyusukan anak adalah lebih baik tidak menghisapnya sampai terminum susu dari tubuh isteri.

Ini kerana mungkin mulut si suami boleh membawa kuman dan anak yang menghisap susu itu boleh terdedah kepada sebarang jangkitan kuman.

Perkara yang kedua ialah susu itu hak si anak dan bukan hak si suami. Walaupun dengan meminum susu si isteri tidak menjadikan lelaki itu bapa susuan.

Sekiranya perbuatan suami itu membawa mudarat kepada bayi dengan jangkitan kuman atau susu berkurangan, maka hukumnya haram.
12 TITIK GHAIRAH LELAKI

1.BELAKANG TELINGA

Ada lelaki yang begitu sensitif dikawasan belakang telinga Jangankan dicumbu malah disentuh saja sudah membuatkan lelaki kegelian . Saat dicumbu ghairah lelaki akan mulai memuncak.Gesekan lidah akan menimbulkan rangsangan yang hebat.Kerana terlalu suka kadang kala lelaki akan memiringkan kepalanya bagi membuka peluang kepada pasangan untuk menjelajah lengkuk yang terletak dibelakang telinga.

2. TELINGA

Cuba teka kenapa pasangan anda seting mencumbui atau menjilat telinga anda Jawapannya ialah keran asi dia berharap anda akan memberi perhatianyang sama pada telinganya. Menurut penulis buku How to Be A Great Lover, hormon lelaki iaitu testosteron sangat mempengaruhi kepekaan daerah sekitar telinga. Maka tidak hairanlah jika rangsangan pada telinga lelaki lebih berkesan berbanding telinga wanita. Lelaki akan naik ghairah apabila cuping telinganya dikulum atau dihisap.

3. BAHAGIAN BAWAH TULANG TENGKORAK

Menurut ahli terapi pakar urut profesional biasanya akan mengelak kawasan urat nadi dan saraf yang tidak berotot. Kerana kawasan ini adalah daerah berbahaya dan pantang tersentuh. Daerah ini sangat sensitif terhadap sentuhan . Kulit dibahagian ini lebih nipis kerana banyak saraf yang berkumpul. Oleh itu lelaki mudah terangsang apabila disentuh. Sentuhan pada daerah berbahaya yang berada dibawah tulang tengkorak ini bolen membangkitkan ghairah. Usapan ringan di daerah ini dapat menambah keintiman anda dengan pasangan.

4. BAHAGIAN BAWAH LENGAN

Ramai yang mengakui sentuhan ringan di daerah ini iaitu dari pergelangan tangan hingga siku cukup untuk
merangsang ghairah. Tetapi sentuhan yang terlalu cepat dan kasar tidak akan menimbulkan sensasi erotis. Ciuman pada daerah ini akan menambahkan lagi rangsangan dan sudah pasti gejolak seks anda meluap- luap.

5. PANGKAL LEHER

Gigitan kecil ala vampire dibahagian otot besat yang terbentang dari leher hingga kebahu juga boleh memancing ghairah seksual lelaki . Ketegangan pada otot menambahkan lagi nikmat gigitan. Malahan ia kakan membuatkan anda berasa seolah-olah tidak sabar untuk melayar bahtera

6. ATAS BIBIR

Bahagian muka paling sensitif terletak diatas bibir. Disitulah terletaknya hujung saraf perasa. Sentuhan selembut mana pun mampu membuat anda dalam keadaan aduhai.Apatah lagi bagi lelaki bermisai nipis. Bahagian ini boleh diusik dengan lidah. Sentuhan-sentuhan lembut seperti bulu ayam atau apa saja benda berbulu dan lembut akan membuat sentuhan lebih bermakna.

7. KULIT KEPALA

Antara sebab lelaki suka ke salon ialah kerana ketagih urutan di kepala.. Semua lelaki termasuk yang botak akan menyukai urutan dibahagian kepala , kulit dibahagian kepala sangat nipis dan menyimpan terlalu banyak sarang perasa. Untuk melakukannya cuba berbaring di riba pasangan dan minta dia ramas kepala anda. Ghairah anda dijamin akan menjalar.

8. PUTING

Puting lelaki amat sensitif tetapi ia sering diketepikan. Walhal sentuhan pada puting dapat mempercepatkan
proses orgasme. Ia disyorkansupayan pasangan anda meletakkan sebelah tangannya pada dada anda sambil jari jemarinya bermain-main lembut putting dada anda, manakala sebelah tangannya lagi mengusap lembut bahagian perut. Sudah tentu ghairah anda menggebu. Tapi ingat ! walau apa pun yang dibuatnya pada puting anda pastikan ia tidak deperlakukan denga kasar kerana ia akan menjejaskan ghairah.

9. TAPAK TANGAN

Tapak tangan antaradaerah yang sangat sensitif untuk dirangsang. Urat-urat kecil dibahagian ini begitu peka dengan geselan atau urutan. Jika diurut pada bahagian ini anda akan berasa cukup ghairah seolah-olah anda ingin melakukan hubungan seks ketika itu juga.

10. JEJAK CINTA

Jejak cinta terletak diantara pusat hingga ke rerembut kemaluan. Kawasan ini jika ditekan secara perlahan-lahan akan membangkitkan sentuhan erotis. Ia boleh dilakukan dengan gerakan melingkar menggunakan seluruh jari( ini boleh dicuba sendiri )

11. TULANG TONGKENG

Kedudukan tulang tongkeng terletak pada bahagian paling bawah tulang belakang. Daerah ini akan memberi kenikmatan tersendiri jika disentuh dengan lembut. Mengurut daerah ini dengan losyen boleh memberi kesan yang luar biasa kepada anda.

12. TULANG PINGGUL

Bahagian ini banyak terdapat saraf-saraf perasa kerana letaknya berdekatan dengan alat kelamin. Nafsu akan bergelora apabila kawasan ini diramas atau digigit.

Rabu, 5 November 2008

TIP UNTUK AWET MUDA

Terlanjur bercerita pasal awet muda, zaman sekarang ni ramai sangat yg gila nak awet muda sampai sanggup bedah, cucuk & tanam sana-sini. Tapi itu cara yg tak asli serta melibatkan kos yg tinggi, malah ia melanggar syariat kerana cuba mengubah ciptaan Allah.

Ni saya kongsikan petua awet muda semulajadi yg dipetik dari pelbagai sumber seperti majalah, akhbar, email dan dari orang-orang lama. Tapi perlu diingatkan petua2 ni tak dipastikan kemujarabannya sebab tak dibuktikan secara saintifik. Terpulanglah kepada anda untuk mengamalkannya.

Petua Awet Muda


1. Sejurus bangun pagi (bangun pagi je ya, bukan bangun tengahari atau bangun petang), sebelum mandi dan gosok gigi, minum air suam dan biarkan dalam mulut kira2 10 saat sambil selawat 3 kali, kemudian baru ditelan. Air liur basi kita tu ada enzim yg boleh menjadi ubat. Kemudian boleh amalkan petua Rasulullah s.a.w, minum segelas air suam dicampur sedikit madu. Madu penawar berbagai penyakit.

2. Lepas buat petua no.1 di atas, urutkan pula wajah dengan air dari bawah dagu hingga ke dahi diiringi selawat 3 kali. Tapi ingat, dari bawah ke atas ye, kalau dari atas ke bawah orang kata makin cepat berkedut pulak.Amalkan setiap hari.

3. Kalau ikut petua orang2 tua (otai kata org sekarang), amalkan bangun pagi dan mandi embun. Usap embun dari hujung daun ke muka, rambut dan kulit badan. Air embun ni banyak khasiatnya. Insya Allah muka akan berseri , badan sihat serta awet muda. Tapi kalau duduk kat bandar mana nak cari air embun? Pandai2 lah!

4. Baca ayat 35 - 38 surah Al-Waqiah dalam hati setiap kali mandi untuk curahan pertama, mulakan dari kepala. Tapi kalau mandi guna shower, bacalah masa mula2 nak mandi.

5. Setiap kali lepas solat subuh, amalkan baca surah Yusuf, kemudian minum air suam tiga teguk sahaja. Amalkan dengan jujur dan ikhlas. Insya Allah wajah akan lebih muda dari usia sebenar.

6. Setiap kali berdandan di cermin, bacalah doa melihat diri di cermin, kemudian baca selawat di kedua tapak tangan dan sapukan ke muka sambil niat dalam hati agar diindahkan wajah seperti Nabi Yusuf a.s. Amalkan setiap pagi.

Doanya begini:إِذۡ قَالَ
يُوسُفُ لِأَبِيهِ يَـٰٓأَبَتِ إِنِّى رَأَيۡتُ أَحَدَ عَشَرَ كَوۡكَبً۬ا وَٱلشَّمۡسَ وَٱلۡقَمَرَ رَأَيۡتُہُمۡ لِى سَـٰجِدِينَ (٤
(Ingatlah peristiwa) ketika Nabi Yusuf berkata kepada bapanya: "Wahai ayahku! Sesungguhnya aku mimpi melihat sebelas bintang dan matahari serta bulan; aku melihat mereka tunduk memberi hormat kepadaku". yusuf ayat 4

7. Amalkan memotong kuku atau rambut pada hari2 yg baik seperti hari Isnin, Khamis & Jumaat. Amalkan juga menanam kuku/ rambut yg dipotong atau gugur. Orang sekarang ni kebanyakannya main buang je merata. Nak potong kukupun ada petuanya, bukan main belasah je. Petua memotong kuku menurut Imam an-Nawawi; sunat memotong kuku bermula daripada tangan kanan kemudian tangan kiri, memotong kuku kaki kanan kemudian kaki kiri.

Sunat memotong kuku bermula jari tangan kanan keseluruhannya bermula dari jari telunjuk sehinggalah jari kelingking dan diikuti ibu jari, kemudian tangan kiri daripada jari kelingking sehinggalah ibu jari. Sementara kuku kaki pula, bermula kaki kanan daripada jari kelingking sehinggalah ibu jari kemudian kaki kiri daripada ibu jari sehinggalah kelingking.

Bagi yg dah berkahwin, elok kalau kuku dipotong oleh pasangan masing2…lebih mengeratkan hubungan suami isteri…hehh! Rumahtangga yg bahagia pun penyebab kpd awet muda.

8. Macam2 petua lagi sebenarnya. Antaranya senyum selalu, jangan busuk hati, berhenti makan sebelum kenyang, rajin makan ulam-ulaman, jangan merokok, dsb. Paling penting jangan tinggal solat. Sebabnya selain memang diwajibkan, air wudhu’ yg terkena wajah kita 5 kali sehari itulah pencuci muka paling berkesan utk menyerikan wajah kita…dan juga hati kita.

Ini pula petua awet muda dari Ustaz Ismail Kamus:-

1. Melambatkan minum air setelah makan - minum sedikit (lebih kurang seteguk sahaja). Minum setelah setengah jam selepas makan.
2. Rajin-rajin baca Al-Quran. - niat ikhlas kerana Allah.
3. Menanam kuku / rambut yang dipotong atau gugur.
4. Rajin-rajin bangun sembahyang tahajjud ditengah malam.
5. Sentiasa tenang dan tak marah-marah. - kerana setiap ahli syurga itu lembut, mudah dan mesra.
6. Mulakannya sesuatu urusan dengan ‘nawaitu’ yg baik dan niat kerana Allah.

Cukuplah tu, banyak2 petua pun kalau tak diamalkan pun tak guna juga. Yang penting hati mau baik, jaga ‘hablum minallah’ dan jaga ‘hablum minannaas’, insya Allah bahagia hidup kita. Tengok je makcik dibawah nie, mulutnya sentiasa berzikir mengingati Allah, walaupun tak awet muda tapi hati senang..TIP MENANGANI STRESS

Sebut pasal stres atau tekanan , manusia zaman sekarang memang tak dapat lari dari tekanan hidup. Baik dari segi kewangan(gaji tak cukup, hutang keliling pinggang dsb), pekerjaan (terlalu banyak kerja, boss garang dsb) mahupun tekanan hidup berkeluarga (konflik rumahtangga, tugas yang dipikul sebagai ibu, bapa, suami, isteri, anak dsb). Segala perasaan tertekan jika dipendamkan, akan menjejaskan cara kita berfikir, mudah marah, malah boleh mengakibatkan macam2 penyakit seperti darah tinggi, sakit jantung, sakit hati, sengal2 badan, pening kepala, kemurungan, hingga ada yg membunuh diri lantaran gagal menangani tekanan. Maka amat penting kita mengetahui bagaimana langkah yg perlu diambil utk melegakan tekanan.Cara Untuk Melegakan Stres


1. Jaga pemakanan. Macam kempen Kementerian Kesihatan tu…”makan secara sihat, amalkan 5M”…Terlalu banyak gula, garam dan kolestrol dalam pemakanan kita, akan menambahkan lagi tekanan dalam tubuh. Sebaliknya lebihkan pengambilan makanan berkhasiat seperti buah-buahan, sayur-sayuran dsb.

2. Relaks. Lakukan sesuatu yg boleh membuat kita gembira. Misalnya memasak, berkebun, bersukan, memancing, main games dan lain-lain hobi. Kalau ada duit lebih, pergilah ke spa utk memanjakan diri. Biarkan badan dibelai oleh jari jemari tukang urut yg boleh melegakan segala ketegangan urat dalam tubuh kita. Atau jumpa pakar refleksologi yg boleh melegakan tekanan dalam badan melalui urutan tapak kaki.

3. Buat senaman ringan seperti berjoging, berjalan, senaman harimau, tai chi, yoga dsb. Belajar cara bernafas dengan betul. Tarik nafas panjang melalui hidung dan hembus keluar melalui mulut. Buat beberapa kali, memang terasa kelegaannya.

4. Ketawa! Dalam keadaan tertekan, carilah kawan yg boleh menghiburkan dan membuat kita ketawa, atau tontonlah rancangan komedi yg boleh membuat kita ketawa. Ketawalah ubat paling mujarab utk melegakan tekanan. Ia cara paling mudah dan murah, tak perlu keluar modal. Hahaha…

5. Bercuti. Setiap manusia perlukan masa utk berehat dan menenangkan fikiran. Jangan fikir langsung tentang masalah kerja semasa bercuti, sebaliknya buatlah perkara2 yg menggembirakan seperti bermain dgn anak2, bermesra dgn suami/ isteri atau pergilah melancong.

6. Berfikiran positif. Anggap sesuatu cabaran dan masalah sebagai sesuatu yg boleh memperbaiki hidup kita.

7. Urus masa dgn baik. Jangan tangguh sesuatu kerja dan buat di saat2 akhir kerana apabila menghampiri deadline, kita akan rasa tertekan. Sebaiknya lakukan tugas yg diberi sedikit demi sedikit hingga selesai.

8. Luahkan perasaan pada orang yg boleh dipercayai. Apabila segala masalah diceritakan atau diluahkan kepada orang lain, ia dapat melegakan tekanan walaupun orang itu sekadar mendengar masalah kita. Lagi bagus jumpa pakar kaunseling, dijamin dia sudi mendengar masalah kita dan menawarkan jalan penyelesaiannya.

9. Kalau tiada juga orang yg boleh dipercayai, luahkan saja perasaan kpd sebarang makhluk bernyawa lain. Misalnya dgn haiwan peliharaan atau pokok bunga kita. Bercakap dengan kucing, hamster, ayam, kambing, ikan dsb mahupun dgn pokok bunga orkid, mawar atau pokok pisang sambil membelai-belai mereka, akan dapat melegakan tekanan. Pedulikan apa pun anggapan orang.Tapi kalau anda tiada haiwan peliharaan, biar saya cadangkan cara utk melegakan tekanan; pergi karaoke dan nyanyilah sekuat hati dan sepuas hati walaupun suara anda tak semerdu mana, atau nyanyi kuat2 dalam kereta anda tapi pastikan cermin tingkap ditutup rapat. Dikhuatiri orang yg terdengar pula akan rasa tertekan.

10. Kalau tiada langsung makhluk di dunia ini yg boleh anda percayai, berdoalah dan mengadulah masalah anda kepada Allah. Sesungguhnya Dia-lah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui.

11. Ini JALAN TERAKHIR! Jika perlu, pergilah jumpa doktor bertauliah untuk mendapatkan ubat yg boleh membuat anda tenang. Ikut dos yg ditetapkan, jangan overdose pulak. Nanti keluarga anda pula yg stres utk menguruskan jenazah anda.

Setakat itu sajalah. Semoga bermanfaat utk kita bersama dan semoga tahun baru 2008 ini dapat kita lalui tanpa tekanan. Kalau ada tekanan juga, cubalah tips di atas.

Isnin, 3 November 2008

TIP MENJAGA PRESTASI SEKS ANDA

- Jangan amalkan minum air batu kerana ia mengakibatkan zakar menjadi sejuk serta lembik dan mengakibatkan batang zakar ngilu bila jimak. Batang zakar harus sentiasa dalam keadaan panas.

- Jangan makan nasi berulamkan air. Minum air setelah selesai makan nasi, melainkan jika tercekik. Kesannya sama seperti minum air batu. Usah amalkan makan makanan bersifat sejuk atau telah sejuk atau disejukkan. Ia boleh mengakibatkan air mani cair dan terpancut awal.

- Jauhi makan makanan yang kuahnya berlinang kerana ia melemahkan zakar.

-Jangan terus minum air selepas makan nasi, minum hanya setelah 2 minit suapan terakhir.

- Jangan hembus nafas ketika minum, tahani nafas, ini membantu mengelakkan dari mudah lelah ketika jimak.

- Elakkan minum air ketika badan sedang panas, selepas berlari atau bekerja berat. Berehatlah terlebih dahulu, sejukkan badan, kemudian barulah minum air.

- Jangan makan kepak ayam daging kerana ia melemahkan zakar.

- Jangan makan nasi sejuk, panaskan dahulu.

- Kurangkan dari memakan Pisang Embun.

- Elakkan minum air selepas jan 11.00 malam walaupun air panas kerana ia melemahkan otot pinggang dan membawa sengal badan.

- Elakkan dari buang air ditempat air bertakung, carilah tempat yang kering.

- Buang air kecil dahulu kemudian buang air besar. Ini melatih mengawal otot zakar dengan baik.

- Jangan amalkan melancap kerana ia memaksa mani keluar dan melemahkan zakar.

- Jangan biarkan isteri menindih zakar ketika tidur. Aliran darah yang sempurna amat perlu pada zakar kerana waktu tidur darah menuju zakar, tindihan dari paha dan lutut yang sejuk membantutkan aliran dan melemahkan zakar.

- Jika berumur lebih 30 tahun, elakkan dari berjimak lebih dari 3 kali seminggu, kerana sistem badan perlu cukup masa membina kembali tenaga batin.

- Jangan berjimak di dalam air.

- Jangan terus minum air selepas berjimak, rehat dahulu 15 minit.

- Jangan biarkan pinggang terhentak dengan kuat kerana mengakibatkan mati pucuk.

- Jangan biarkan zakar terendam begitu lama selepas klimaks.

- Jangan menjimak isteri yang sedang haid kerana mendatangkan penyakit.

- Jangan cungkil gigi dengan semuncut (tangkai bunga lalang) kerana ia mengakibatkan zakar jadi ngilu dan kurang bertenaga.