Pembaca Setia...

Isnin, 29 Ogos 2016

MAKLUMAN

31 ogos kami buka macam biasa yer..

Rabu, 24 Ogos 2016

KURSUS BEKAM AHAD INI

----------------------------------------
DUIT SEMAKIN KECIL !!!
====================

✅Inflasi yang berterusan
✅Harga barangan,petrol dan tol semakin naik
✅Duit di poket sentiasa habis bila tengah bulan
✅Tekanan hidup/stress mula menjelma
.
.
-----------------
SOLUSI ??
------------------

✅Jimatkan perbelanjaan.
✅Tambahkan pendapatan dengan buat BIZ SAMPINGAN.
.
.
------------------------------------
👍BIZ SAMPINGAN👍
-----------------------------------

✔Buat HOME SPA dirumah untuk rawatan bekam INCALL
✔Sediakan GPS dan kenderaan untuk MOBILE BEKAM kerumah pelanggan OUTCALL
.
.
-----------------------------------------------------------------------------
👏SERTAI KURSUS BEKAM 28/8/2016 AHAD👏
-----------------------------------------------------------------------------

✔Lokasi Pusat Terapi Syifa Section 7 Shah Alam Ahad ini 9pagi-1.30thari RM300
✔Teori dan praktikal bekam
✔Nota,peralatan bekam dan sijil diberikan
✔Amalan ruqyah,kerezkian dan juga sistem pemasaran turut didedahkan

📞Sebarang pertanyaan KURSUS sila WASAP
010 5339160
010 5339160
010 5339160

AMALAN BENTENG DIRI

JENIS-JENIS PAGAR DIRI

✔Ayatul kursi
✔3Qul
✔Yasin 1-9
✔Ayat penggerak Bismillahillazi layadhurru..samiul alim
✔Zikrullah
✔Bismillah 21

AHAD INI KAMI TUTUP SEHARI

Ahad ini kami tutup sehari kerana ada program Family Day @ PD,harap maklum.

Isnin, 22 Ogos 2016

BEKAM WANITA KERUMAH

------------------------------------------------
LADIES @ KL JOM BEKAM !!!
========================

✅Khidmat BEKAM terus kerumah anda
✅Untuk WANITA/SUAMI ISTERI/FAMILI
✅Caj MURAH rm5/cup
✅Terhad untuk kawasan KL/SEL
✅Semua peralatan bekam STERIL
✅Jarum bekam pakai buang (DISPOSABLE)
✅Raikan SUNNAH bekam untuk badan kekal sihat dan mudah ibadat
.
.
.
.
.
.
---------------------------------
👍Khasiat Bekam👍
---------------------------------

✔Perubatan sunnah nabi
✔Membuang darah kotor yang ada undur toksid
✔Melembutkan saraf/otot yang tegang
✔Membuang angin
✔Meringankan badan
✔Menghindari dari penyakit berat seperti kencing manis,darah tinggi,jantung,stroke dan gout
✔Merawat penyakit gangguan jin/klinikal
✔Meningkatkan sistem imun
.
.
.
.
.
.
.
.
-------------------------------
Banyak jimat tu ???
-------------------------------

👍Anda jimat petrol untuk ke pusat bekam
👍Anda jimat tol
👍Anda jimat tenaga
👍Anda jimat wang parking kereta
👍Tak perlu sesat cari jalan
.

.
.
.

📱Sebarang pertanyaan BEKAM sila SMS/WASAP Cik Sahira..

019 4512568
019 4512568
019 4512568

Khamis, 11 Ogos 2016

Isnin, 8 Ogos 2016

JOM KURSUS BEKAM TAMBAH INCOME

----------------------------------------
DUIT SEMAKIN KECIL !!!
====================

✅Inflasi yang berterusan
✅Harga barangan,petrol dan tol semakin naik
✅Duit di poket sentiasa habis bila tengah bulan
✅Tekanan hidup/stress mula menjelma
.
.
-----------------
SOLUSI ??
------------------

✅Jimatkan perbelanjaan.
✅Tambahkan pendapatan dengan buat BIZ SAMPINGAN.
.
.
------------------------------------
👍BIZ SAMPINGAN👍
-----------------------------------

✔Buat HOME SPA dirumah untuk rawatan bekam INCALL
✔Sediakan GPS dan kenderaan untuk MOBILE BEKAM kerumah pelanggan OUTCALL
.
.
-----------------------------------------------------------------------------
👏SERTAI KURSUS BEKAM 14/8/2016 AHAD👏
-----------------------------------------------------------------------------

✔Lokasi Pusat Terapi Syifa Section 7 Shah Alam Ahad ini 9pagi-1.30thari RM300
✔Teori dan praktikal bekam
✔Nota,peralatan bekam dan sijil diberikan
✔Amalan ruqyah,kerezkian dan juga sistem pemasaran turut didedahkan

📞Sebarang pertanyaan KURSUS sila WASAP
010 5339160
010 5339160
010 5339160

Ahad, 7 Ogos 2016

KHIDMAT BEKAM KAWASAN SP KEDAH

----------------------------------------------
TUNGGU KAT RUMAH JER !!
=======================

✅Khidmat BEKAM terus kerumah anda
✅Untuk LELAKI
✅Caj MURAH rm5/cup
✅Terhad untuk kawasan sungai petani (SP)
✅Semua peralatan bekam STERIL
✅Jarum bekam pakai buang (DISPOSABLE)
✅Raikan SUNNAH bekam untuk badan kekal sihat dan mudah ibadat
.
.
.
.
-------------------------------
Banyak jimat tu ???
-------------------------------
👍Anda jimat petrol untuk ke pusat bekam
👍Anda jimat tol
👍Anda jimat tenaga
👍Anda jimat wang parking kereta
👍Tak perlu sesat cari jalan
.
.
.
.
.
.
-------------------------------------------------------
👍Terhad sekitar Sungai Petani👍
-------------------------------------------------------

📱Sebarang pertanyaan BEKAM demi meningkatkan kualiti kesihatan anda,sila wasap 📞
017 4034940
017 4034940
017 4034940

Khamis, 4 Ogos 2016

PUNCA TERKENA GANGGUAN


✔Akidah longgar
✔Lalai dalam ibadah
✔Kurang zikir dan selawat
✔Mulut cakap lepas
✔Riak dan menunjuk
✔Tidak jaga kebersihan diri/kediaman

HABBATUS SAUDA HERBA SUNNAH

Yakinlah dengan Habbatus Sauda kerana 'HABATUS SAUDA adalah penawar kepada segala penyakit kecuali maut.

- Habbatus sauda membantu MEMULIH dan merangsang TENAGA

Habbatus Sauda merangsang tenaga dan membantu memulihkan kepenatan dan semangat - Buku Ibnu Sina Canon of Medicines.

Dr. Ahmad El-Kadi  dan Dr. Usama Qandil  mendapati pengambilan 1 gram Habbatus Sauda sebanyak dua kali sehari mempunyai kesan peningkatan yang mengagumkan terhadap fungsi pertahanan badan. Penemuan ini dianggap penting untuk memungkinkan penggunaan Habbatus Sauda sebagai bahan peningkatan semulajadi badan untuk rawatan kanser, AIDS dan penyakit-penyakit yang lain berkaitan kekurangan daya tahan badan.

Bagaimana habbatus sauda berfungsi ??

1) Menguat sistem pertahanan badan semulajadi yang sedia ada dalam tubuh. Kandungan yang lengkap dalam habbatus sauda menguatkan sistem imun daripada serangan penyakit.

2) Mengandungi hormon yang lengkap untuk menambah kecergasan mental, seksual dan pelbagai aktiviti.

3) Melancar semula perjalanan darah dan ini membantu ke arah penyembuhan semulajadi.

4) Kandungan nigellon yang terdapat didalamnya terbaik dan paling berkesan untuk merawat masalah kesukaran bernafas, lelah dan radang tengkorok.

5) Membantu menguat kembali fungsi-fungsi buah pinggang, hempedu, hati, jantung dan bahagian-bahgian lain dalam tubuh seperti sediakala. Oleh itu, insya-Allah ia boleh membantu pesakit kencing manis, gout, jantung dan sebagainya.

Berdasarkan kajian - BAGAIMANA HABBATUS SAUDA dapat membantu?

1. Nigellon adalah bahan aktif dalam habbatus sauda yang mempunyai sifat mengembangkan saluran pernafasan yang menyempit ( bronchodialator effect )
dan anti histamin yang baik untuk mengurangkan rembesan mukus paru-paru yang berlebihan dan bertindak mengurangkan keradangan.

2. Thymoquinone mempunyai sifat anti radang yang tinggi yang baik untuk meredakan serangan. Ianya juga bersifat anti oksida yang baik untuk membantu tubuh berfungsi dengan baik semasa serangan penyakit.

3. Sifat Habbatus Sauda yang bersifat anti bakteria dan anti virus membantu melindungi pesakit asma yang mengalami serangan dari kuman. Habbatus sauda berkesan merawat tubuh secara keseluruhan dan bertindak ke atas punca sebenar penyakit. Habbatus sauda berupaya menyelaraskan kembali sistem pertahanan tubuh sama ada ketika terlalu lemah atau keadaan­nya terlalu kuat.

Selasa, 2 Ogos 2016

SIMPTOM-SIMPTOMNYA..

----------------------------------------------------
40 TANDA-TANDA GANGGUAN
----------------------------------------------------

1. Sakit kepala selepas waktu asar keatas.
2. Badan terasa berat dan malas.
3. Sukar mendapat jodoh.
4. Badan terasa bisa-bisa.
5. Sakit ketika ziarah orang meninggal.
6. Sukar tidur malam.
7. Sakit pinggang tanpa sebab.
8. Sakit dada bila waktu asar keatas.
9. Mimpi melihat binatang seperti ular dan sebagainya.
10. Bermimpi bayi atau menyusukan bayi.
11. Bermimpi di tempat tinggi.
12. Bermimpi di tempat yang kotor.
13. Sakit anggota badan tertentu seperti kaki selepas waktu asar.
14. Ada terasa benda bergerak dibawah kulit.
15. Bayi kerap menangis.
16. Suami isteri kerap bertengkar walau perkara kecil.
17. Sayang melampau-lampau pada orang yang baru dikenali.
18. Malas beribadat.
19. Nyanyuk ketika usia lanjut.
20. Panas baran.
21. Sikap berubah secara mendadak.
22. Gelisah dan panas ditengkuk bila dengar al-quran.
23. Suka melakukan tabiat buruk.
24. Kerap sendawa bila mendengar al-quran.
25. Kerap keguguran.
26. Gagal melakukan hubungan kelamin.
27. Mengantuk bila dengar al-quran.
28. Bermimpi seram yang menakutkan.
29. Darah haid turun lebih 15 hari.
30. Batuk yang berpanjangan.
31. Selalu ditindih ketika tidur.
32. Kuat berangan.
33. Terlalu rasa rendah diri dan tidak berkeyakinan.
34. Nafsu seksual yang melampau.
35. Selalu melihat kelibat dirumah.
36. Terasa diri selalu diperhatikan.
37. Mandul.
38. Kerap mendengar sesuatu bisikan.
39. Melihat jin secara terus.
40. Sakit mental atau gila.
.
.
Jika dibiarkan tidak dirawat ?

✔Perceraian rumahtangga
✔Tidak mampu keluar mencari rezeki
✔Sukar mendapat jodoh
✔Menanggung kos perubatan klinikal yang berlarutan
✔Badan tidak selesa setiap masa
.
.
👍Lokasi belakang Jakel sebaris Pappa Rich👍
.
.
😆Buka 11am-10pm setiap hari Jumaat OFF😃
.
.

📞Sebarang rawatan/diagnos wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

👍BAYARAN IKHLAS HATI👍

Rabu, 27 Julai 2016

KERJA BEKAM JANA PENDAPATAN

---------------------------------------
DUIT SEMAKIN KECIL !!!
---------------------------------------

✅Inflasi yang berterusan
✅Harga barangan,petrol dan tol semakin naik
✅Duit di poket sentiasa habis bila tengah bulan
✅Tekanan hidup/stress mula menjelma
.
.
SOLUSI ??

✅Jimatkan perbelanjaan
✅Tambahkan pendapatan
.
.
👍BIZ SAMPINGAN👍

✔Buat HOME SPA dirumah untuk rawatan bekam INCALL
✔Sediakan GPS dan kenderaan untuk MOBILE BEKAM kerumah pelanggan OUTCALL
.
.
👏SERTAI KURSUS BEKAM 31/7/2016 AHAD👏

✔Lokasi Pusat Terapi Syifa Section 7 Shah Alam Ahad ini 9pagi-1.30thari RM300
✔Teori dan praktikal bekam
✔Nota,peralatan bekam dan sijil diberikan
✔Amalan ruqyah,kerezkian dan juga sistem pemasaran turut didedahkan

📞Sebarang pertanyaan kursus sila wasap
010 5339160
010 5339160
010 5339160

Selasa, 26 Julai 2016

RUMAH RASA LAIN MACAM ???


✔Rumah diganggu pelbagai gangguan
✔Anak kecil kerap menangis dan mata pandang keatas
✔Baru pindah rumah
✔Banyak halangan untuk berubat ke pusat rawatan
✔Terjumpa objek sihir
✔Kerap melihat lembaga
✔Makanan cepat basi
✔Kerap dengar bunyi guli atas syiling
✔Kerap dengar bunyi orang alih perabot di atas syiling

👏Rawatan terapi ruqyah terus ketempat anda bagi kawasan seluruh SELANGOR/KL

📞Sebarang pertanyaan wasap
013 3475449
013 3475449
013 3475449

TUNGGU KAT UMAH JER !!!


✅Khidmat bekam terus kerumah anda
✅Untuk wanita/suami isteri/family
✅Caj rm5/cup
✅Terhad untuk kawasan KL/SEL/SBN
✅Rawatan dijamin P&C
✅Semua peralatan bekam disteril
✅Jarum bekam pakai buang
✅Raikan sunnah bekam untuk badan kekal sihat
✅Transport charges percuma

📞Sebarang pertanyaan bekam wasap
019 4512568
019 4512568
019 4512568

Isnin, 25 Julai 2016

SANTAU TUJU PEMBUNUH SENYAP

✔Mangsa menderita seperti batuk kering,sesak nafas dan miang badan.
✔Badan susut tidak bermaya.
✔Angkara dendam kesumat/irihati.
✔Jika dibiarkan boleh menemui ajal/berhenti kerja/perceraian.
.
.
✔Minum air kelapa dan mandi air kelapa juga dapat mengawal sihir santau dari terus merebak.
✔Dapatkan terapi ruqyah dari perawat islam yang berdekatan.
.
.
✔Bayaran ikhlas hati.
✔Rawatan dijamin P&C.

📞Sebarang pertanyaan wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Ahad, 24 Julai 2016

BEKAM JUGA MAMPU MENSTABILKAN PARAS GULA BAGI DIABETES

✔Disyorkan berbekam 2 minggu sekali secara konsisten.
✔Mengambil herba sunnah Habatus Sawda setiap hari secara konsisten.

👍Sebarang pertanyaan bekam wasap 019 3079883.

Khamis, 21 Julai 2016

PETANDA SINONIM GANGGUAN JIN 1


✔Kerap sakit kepala lepas asar keatas.

Cara mengatasinya sendiri ialah mandi dengan 4kg ais selepas waktu asar atau datang ke pusat rawatan untuk terapi ruqyah dengan perawat.

📞Sebarang rawatan wasap 019 3079883.

PETANDA SINONIM GANGGUAN JIN 1


✔Kerap sakit kepala lepas asar keatas.

Cara mengatasinya sendiri ialah mandi dengan 4kg ais selepas waktu asar atau datang ke pusat rawatan untuk terapi ruqyah dengan perawar.

📞Sebarang rawatan wasap 019 3079883.

Rabu, 20 Julai 2016

SIHIR ISTIHADAH

✔Pendarahan haid wanita
✔Melebihi 15 hari
✔Makan ubat klinikal tetap berlaku pendarahan
✔Tidur kerap terjaga
✔Mimpi menakutkan

📞Sebarang rawatan sila wasap 019 3079883.

Selasa, 19 Julai 2016

SANTAU OH SANTAU

✔Sakit tekak/hilang suara
✔Batuk kering berpanjangan
✔Badan lemah
✔Susah tidur mlm
✔Tekak rasa panas
✔Kuku warna gelap
✔Sakit dada
✔Badan miang/gatal
✔Susut berat badan

📞Jika anda mengalami salahsatu simptom diatas sila datang buat rawatan,wasap 019 3079883.

Isnin, 18 Julai 2016

TARIKH SUNNAH BERBEKAM KEMBALI LAGI

✔Tarikh sunnah jatuh pada 17,19 & 21 Syawal
✔Kuantiti darah kotor keluar secara maksima
✔Jangan makan berat sebelum berbekam

📞Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883

Sabtu, 16 Julai 2016

KHIDMAT RAWATAN JARAK JAUH

✔Kaedah solat hajat dan ruqyah pada gambar.
✔Merawat kes gangguan jin bagi pesakit yang ada halangan untuk datang ke pusat rawatan.
✔Masalah rumahtangga yang ada unsur gangguan jin sahaja.
✔Masalah terkena sihir pengaseh sehingga tidak pulang kerumah dan sebagainya.
✔Sebarang kes selain diatas sila jumpa berhadapan di pusat rawatan.
✔Mahar rawatan RM30 sahaja.
✔Kos mahar adalah sebagai ganti upah masa perawat dan risiko serang balas dari bomoh/jin.

📞Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883.

Isnin, 11 Julai 2016

PETANDA GANGGUAN JIN..

1. Sakit kepala selepas waktu asar keatas.
2. Badan terasa berat dan malas.
3. Sukar mendapat jodoh.
4. Badan terasa bisa-bisa.
5. Sakit ketika ziarah orang meninggal.
6. Sukar tidur malam.
7. Sakit pinggang tanpa sebab.
8. Sakit dada bila waktu asar keatas.
9. Mimpi melihat binatang seperti ular dan sebagainya.
10. Bermimpi bayi atau menyusukan bayi.
11. Bermimpi di tempat tinggi.
12. Bermimpi di tempat yang kotor.
13. Sakit anggota badan tertentu seperti kaki selepas waktu asar.
14. Ada terasa benda bergerak dibawah kulit.
15. Bayi kerap menangis.
16. Suami isteri kerap bertengkar walau perkara kecil.
17. Sayang melampau-lampau pada orang yang baru dikenali.
18. Malas beribadat.
19. Nyanyuk ketika usia lanjut.
20. Panas baran.
21. Sikap berubah secara mendadak.
22. Gelisah dan panas ditengkuk bila dengar al-quran.
23. Suka melakukan tabiat buruk.
24. Kerap sendawa bila mendengar al-quran.
25. Kerap keguguran.
26. Gagal melakukan hubungan kelamin.
27. Mengantuk bila dengar al-quran.
28. Bermimpi seram yang menakutkan.
29. Darah haid turun lebih 15 hari.
30. Batuk yang berpanjangan.
31. Selalu ditindih ketika tidur.
32. Kuat berangan.
33. Terlalu rasa rendah diri dan tidak berkeyakinan.
34. Nafsu seksual yang melampau.
35. Selalu melihat kelibat dirumah.
36. Terasa diri selalu diperhatikan.
37. Mandul.
38. Kerap mendengar sesuatu bisikan.
39. Melihat jin secara terus.
40. Sakit mental atau gila.

📞Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883

Khamis, 30 Jun 2016

PUSAT RAWATAN TUTUP SEMINGGU

👍Pusat rawatan tutup mulai Ahad ini 5 petang 3 Julai selama seminggu dan buka semula Isnin 11 pagi bersamaan 11 Julai.

👏Selamat hari raya diucapkan.

Rabu, 22 Jun 2016

TARIKH SUNNAH BERBEKAM KEMBALI LAGI

👍Tarikh sunnah berbekam kembali lagi iaitu 17,19 & 21 Ramadhan.Jom sama-sama meraikan sunnah di bulan Ramadhan mulia ini.

📞Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883.

Isnin, 20 Jun 2016

JOM KAMBING GOLEK..

👍Team kambing golek Pusat Terapi Syifa beraksi petang ini di Icon City Sg Way..mercik

📞Sebarang pertanyaan/order wasap 018 3223020 terhad kawasan Lembah Klang sahaja.

SIHIR FACEBOOK

✔Penyihir download gambar kita dari facebook dan puja guna mantera syaitan dari jauh.

✔Ada yang berkenalan melalui facebook lalu berjumpa,si penyihir mencalit minyak atau memberi barang pakai atau juga memberi minum/makanan yang ada unsur sihir.

✔Pesakit yang terkena sihir begini akan mula sakit tulang belakang,sakit pinggang,sakit kepala lepas waktu asar keatas serta sukar tidur malam.Pesakit juga akan mula teringat dan kasih pada seseorang yang baru dikenali serta bergaduh/panas dengan pasangan sedia ada.

✔Pesakit boleh mendapatkan rawatan ruqyah secara berhadapan/jarak jauh untuk menawarkan kes sihir sebegini.

✔Lazimkan beramal kursi dan 3qul tiap2 lepas solat dan juga keluar rumah untuk perisai diri.

📞Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883.

Ahad, 19 Jun 2016

RAYA DAH DEKAT JOM ORDER KAMBING GOLEK

✔Terus grill kerumah masing-masing sekitar Lembah Klang.

✔Resepi perap yang lazat dan istimewa.

✔Sesuai untuk pelbagai jamuan/acara.

✔Harga berpatutan.

📞Sebarang pertanyaan wasap 018 3223020 Utz Hannis.

Khamis, 16 Jun 2016

BULAN PUASA ADA GANGGUAN JUGA KER

✔Ada,gangguan agak lemah sedikit berbanding bulan-bulan lain selain ramadhan.

✔Punca utama gangguan adalah sifat rohani pesakit itu sendiri yang lemah dan kurang mengingati Allah (zikrullah).

📞Sebarang pertanyaan ruqyah wasap 019 3079883.

Rabu, 15 Jun 2016

BENTENG DARI GANGGUAN JIN

✔Solat 5 waktu
✔Amal kursi dan 3qul lepas solat
✔Wirid ya hayyu ya qoyyum 1000x jika uzur
✔Memakai haruman kasturi

Selasa, 14 Jun 2016

JOM BEKAM BETIS

Khasiat berbekam pada titik betis mampu merawat masalah kebas-kebas dibahagian betis.

👍Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883.

Selasa, 7 Jun 2016

ULAMA BERBEZA PENDAPAT MENGENAI BELENGGU SYAITAN DI BULAN RAMADHAN

Rawatan Ruqyah untuk Merawati Pesakit Gangguan Syaitan. Masih juga terdapat gangguan sihir di bulan puasa yang terdiri daripada jin-jin yang lemah.Para ulama berbeza pendapat tentang maksud dibelenggu para syaitan.

1. Pandangan daripada Ibn Hajar al-‘Asqalani yang menukilkan daripada al-Halimiy: “ Maksud dibelenggu atau dirantai itu mengandungi makna para syaitan tidak dapat untuk sampai melakukan fitnah (menggoda) kepada umat Islam sepertimana diluar bulan Ramadhan. Ini disebabkan umat Islam ketika itu sedang menyibukkan diri dengan ibadah puasa yang berperanan melemahkan syahwat, dan mereka sibuk dengan membaca al-Quran dan berzikir.

2. Menurut pandangan Imam As-Syafie pula : “ hanya jin dan syaitan yang bengis sahaja dibelenggu, manakala yang lain masih bebas , kerana itu masih terdapat yang membuat maksiat di bulan Ramadhan”.

3. Menurut Imam Abu Hanifah pula : “ Semua jin dan syaitan dibelenggu. Namun masih ada orang melakukan kejahatan kerana syaitan telah menggunakan sebelas bulan untuk menerapkan nilai-nilai buruk dalam diri umat Islam. Kebiasaan buruk ini mampu mendorong seseorang ke arah kejahatan walau pada ketika syaitan dibelenggu”.

4. Al-Imam al-Qurthubiy pula berkata : “Maka jika ditanyakan bagaimana kita boleh melihat beberapa kejahatan dan maksiat berlaku dalam bulan Ramadhan secara banyak, jika dibelenggu para syaitan sepatutnya perkara itu tidak berlaku. Maka jawapannya ialah : “Sesungguhnya semua itu kurang berlaku pada orang-orang yang berpuasa dengan puasa yang memelihara syarat-syaratnya dan meraikan adab-adabnya, atau (yang dimaksudkan) dibelenggu sebahagian syaitan, iaitu syaitan yang degil atau melampau, (sebaliknya) bukan semua syaitan seperti yang terdapat di dalam sebahagian riwayat (hadith), atau maksudnya mengurangkan kejahatan dalam bulan Ramadhan, dan ternyata berlakunya kejahatan dalam bulan Ramadhan itu lebih kurang berbanding bulan yang lain, demikian juga tidak semestinya dibelenggu kesemua syaitan tidak berlakunya kejahatan dan maksiat, kerana ada juga sebab lain selain syaitan (yang membawa kepada kejahatan) seperti jiwa yang sememangnya jahat, dan kebiasaan yang jelek dan syaitan manusia.”

5. Sebahagian ulama yang lain pula berpendapat : “maksud para syaitan yang dibelenggu itu ialah sebahagian syaitan yang degil atau melampau, adapun selain daripadanya tidak dibelenggu. Inilah yang dinyatakan di dalam hadith: Maksudnya: “Dibelenggu padanya (Ramadhan) syaitan-syaitan yang degil atau melampau.”

6. Maka dibelenggu syaitan itu adalah perumpamaan melemahkan syaitan dalam menyesatkan dan menggoda umat Islam serta menghiasi syahwat mereka.7. Dinukilkan oleh Fadhilatul Syeikh ‘Atiyyah Saqr bahawa sebahagian ulamak ada menyatakan yang dimaksudkan “dibelenggu” itu ialah : “tidak dapat menguasai orang-orang yang benar-benar berpuasa dengan puasa yang sebenarnya, dengan meraikan setiap adab-adab termasuk memelihara lidah, pandangan dan semua anggota dari melakukan maksiat sebagai memenuhi sabda Nabi saw:Maksudnya: “Sesiapa yang tidak meninggalkan perkataan bohong dan perbuatan yang keji, maka Allah tidak ada hajat kepada makanan dan minuman yang ditinggalkannya.” (HR al-Bukhari)

Isnin, 6 Jun 2016

MAKANLAH KURMA

✔Dimakan sebelum berbuka.
✔Dimakan juga semasa sahur untuk mengelakkan lapar ketika berpuasa.
✔Walaupun diambil dengan kuantiti sedikit tapi jumlah tenaga yang diberikan pada badan agak tinggi.

SAKIT LUTUT LEGA SELEPAS BERBEKAM

👍Ramai yang sakit lutut sudah lega selepas berbekam,bagi kes lutut yang lama disyorkan berbekam seminggu sekali sebanyak 3x sesi yer..InsyaAllah sembuh..

👍Berbekam waktu ramadhan tidak membatalkan puasa.

📞Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883.

Ahad, 5 Jun 2016

SELAMAT BERPUASA DIUCAPKAN

✔Bulan puasa buka seperti biasa cuma cuma sebelah malam buka 10mlm - 12tmlm (mulai malam ini).

✔Berbekam tidak membatalkan puasa tetapi jika bimbang badan lemah syor berbekam diwaktu malam.

✔Promosi bekam di Shah Alam 10cup percuma 4cup harga RM50 bulan ramadhan sahaja.

Selasa, 31 Mei 2016

BEKAM MAMPU MENGAWAL TEKANAN DARAH TINGGI

✔Bagi mereka yang ada darah tinggi disyorkan mengamalkan sunnah berbekam 2 minggu sekali.

✔Titik bekam yang disyorkan ialah dibahagian kepala,tengkuk,bahu dan belakang badan.

✔Habbatus sawda juga perlu diambil setiap hari untuk maksimakan kadar kesembuhan.

✔Selepas berbekam boleh berjumpa perubatan moden untuk ujian tekanan darah tinggi pula.

👍Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883.

BEKAM SEBENARNYA MAMPU MERAWAT PENYAKIT BERAT

✔Banyak hadis sahih menganjurkan rawatan bekam pada umat islam.
✔Bagi orang yang sihat bila mengamalkan bekam insyaAllah terhindar dari pelbagai penyakit berat.
✔Bagi orang yang sudah ditimpa penyakit,bekam setakat ini sudah terbukti mampu merawat penyakit darah tinggi,kencing manis,gout,jantung dan banyak lagi.
✔Rawatan bekam secara berkala seperti seminggu sekali dan pengambilan habatus sawda 2 biji sehari istiqomah adalah perlu jika kita mengalami sebarang penyakit berat seperti 3 serangkai contohnya.

Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883

Sabtu, 28 Mei 2016

SAKIT KER BEKAM NIE ?

✔Tidak sakit
✔Menggunakan jarum halus dan pen bekam
✔Macam sakit kena gigit semut jer

TAHUN 2016 TAHUN FB ADS

✔Kaedah pemasaran menggunakan FB berbayar.
✔Pihak FB akan menghantar posting anda mengikut target market anda.
✔Target market mengikut jantina,umur,hobi dan lokasi.
✔Kadar bayaran FB ads melalui credit card dan perbankan internet.
✔Perlu belajar FB ads secara berkursus kerana perlu memahami target market,rebranding strategy dan copy writing skills.
✔Dilarang menceburi FB ads tanpa ilmu dikhuatiri berlaku pembaziran wang dan tidak menepati target market.
✔Para perawat islam dan perawat alternatif perlu pelajari FB ads.
✔Bila perniagaan dah maju anda boleh turunkan level FB ads anda kepada FB percuma,jangan terlalu bergantung pada FB ads untuk jangka panjang.
✔Anda boleh search di google dan fb taip " kursus fb ads" untuk hadiri seminar.

Jumaat, 27 Mei 2016

JIN KACAU ANDA ???

✔Petanda umum gangguan kerap mimpi seram,sakit kepala,dada,pinggang,tulang belakang lepas waktu asar keatas

✔Diperbuat dari pati air daun bidara dan limau purut yang dibacakan ayat ruqyah as-syifa selama 2 jam oleh perawat islam

✔Digunakan untuk mandian dan syampu kepala

✔Ada sedikit tindak balas panas/sejuk/pening/muntah jika ada gangguan jin yang aktif dalam badan

✔Merawat khusus penyakit gangguan jin seperti histeria,santau,sihir dan saka

✔Mencantikkan rambut

✔Merawat masalah bau badan

✔Merawat juga masalah sawan tangis bayi

✔Ejen diperlukan diseluruh Malaysia dengan harga istimewa

✔Kapasiti 250ml

👍TERMURAH DIPASARAN !!!
👍TERMURAH DIPASARAN !!!
👍TERMURAH DIPASARAN !!!

-------------------------------------------------------
Sebarang pertanyaan Whatsapp@SMS
012 9181195
012 9181195
012 9181195
--------------------------------------------------------